Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

Opbrengst zonnepanelen

Zoals vele Nederlanders hebben wij ook besloten om een gedeelte van onze energie, zelf op te wekken dmv zonnepanelen. Vele offertes later en veel uitzoekwerk later was het dan zo ver.stallen zonnepanelen 

Op 12 maart 2015 heeft de firma Met De Zon de panelen op ons  dak geplaatst. Het was die dag een zeer warme en zon overgote dag. We baalde al dat de zonnepanelen er toen nog niet erop lagen . Het was een gemiste dag, maar het was niet anders.

zonnepanelen dak

Die 12 maart waren de 2 medewerkers vroeg aanwezig en werden de panelen uitgeladen. Dit was de eerste keer dat we zonnepanelen , de inverter en het dak installatie gedeelte van dichtbij zagen.

Vervolgens ging 1 persoon het dak op en de andere persoon ging op de zolder alles in gereedheid brengen. Immers moesten er kabels getrokken worden tussen de meterkast en inverter en moest deze omvormer worden opgehangen.

 

Rond de middag was het dan echt tijd om de panelen te gaan leggen. Dit gebeurde met 2 personen en was met een anderhalf uur geregeld. Dan nog alles aansluiten en programmeren en klaar was het. De eerste stroom doorgeef getallen werden zichtbaar. Je we waren in een klap onze eigen energieleverancier. Dus ook BTW plichtig en BTW terugvraag gerechtigd. En omdat er een BTW vrijstelling is voor zeer kleine (slapende) bedrijven, konden we dus wel BTW terug vragen over de installatie. En dat hebben we als pinnige Hollander beaamd, zeker gebruik van gemaakt. Scheelde snel 18% op de gehele installatie.

En nu een tijd later.... de grote vraag:

Heeft het al wat opgeleverd?

Dat mag u zelf gaan ontdekken!

Hieronder treft u de specificaties aan van het systeem. Helaas hebben we geen link meer naar de panelen. De reden is dat er nieuwe panelen op het dak liggen en deze hebben een hogere WP en horen vanaf nu bij de woning, waar wij geen eigenaar van zijn. Daardoor hebben deze panelen ook geen openbaar profiel.

1 Ding is zeker: onze maandelijkse energie voorschot nota is lager geworden en met de jaarafrekening word de niet gebruikte, terug geleverde stroom door een mooie zon overgoten dag, verrekend met de gebruikte stroom. Het Salderen principe.

De Specificaties van het systeem:

  • Het systeem heeft ongeveer, incl. verrekening btw teruggave, uiteindelijk ongeveer €3500 gekost.
  • Er liggen 12 polycrystalline cellen panelen met ieders een vermogen van 250Wp dus totaal 3000Wp
  • De inverter is van Hosola smart 3000TL
  • Dak orientatie: 220 graden (40 graden west)
  • Hellingshoek 25 graden

Wat moet het systeem opbrengen volgens de rekenmodellen? 

Dat kunt u in het onderstaande pdf documentje vinden. Dit is ook onze leidraad om te kijken, of de panelen nog optimaal functioneren. 

  Pdf logo 

 

 

 

 

Note: Aan dit document kunnen geen rechten door anderen worden ontleent, omdat het helemaal gebaseerd is op onze persoonlijke situatie.

 

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag