Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

Het meerdaagse weerbericht.

 

Het weer, het weerbericht, of ons klimaat in het algemeen heeft veel functies en betekenissen. Het is dan ook vaak, dat "het contact leggen" met onbekende, vaak over het weer gaat, of een gestelde weer vraag aan vooraf gaat. Daarbij zijn we eigenlijk altijd wel benieuwd naar hoe het weer de komende dagen, weken er gaat uitzien en zijn we teleurgesteld als de voorspelling niet bleek te kloppen. Dat is ook wel logische, want we kleden ons op het weer of nemen een paraplu mee en stemmen ook onze dagelijkse bezigheden af op het weer. Dit allemaal afhankelijk van het weer en/of weersverwachting.

 

Een voorbeeld is de Elfstedentocht. Deze herinneren we nog als de dag van gisteren en het verlangen wordt iedere winter groter naar deze tocht der tochten.  Maar helaas zien we steeds vaker dat de winters in Nederland warmer worden. Of er ooit nog een Elfstedentocht komt, zal de toekomst moeten uitwijzen. Laten we het hopen.

 

En de zomers? Die worden steeds warmer en warmer. We bereiken zelfs tropische temperaturen, waar voorheen we het vliegtuig moesten pakken, om deze op te zoeken. Ook sneuvelt het ene weer record naar het andere en krijgen we steeds vaker te maken met een Hittegolf waarbij onze auto en huis airco’s en ventilatoren onze “grootste vrienden” worden.

Vooral een hittegolf in ons land, vraagt wat meer aandacht voor alle mensen en dieren om ons heen en is voor ouderen en zieken extra zwaar. Wij hebben dan ook een aantal tips over het handelen bij een hittegolf en die zijn hier te vinden. Zodra de overheid het Hitteplan in werking stelt, zal die pagina verschijnen op on onze hoofd pagina, als extra aandachtspuntje.

 

Om deze reden en om nog zoveel meer bedenkbare redenen hebben wij voor u dan ook de meerdaagse weersverwachting op onze website gepubliceerd. Ook hier geld; Deze voorspelling geeft ook geen garantie voor de toekomst dat ze uit komen.

 

 

Nog uitgebreiderde weerdata is hier te vinden?

Mede mogelijk gemaakt door Tameteo.nl

 

 

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag