Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

(A)Sociaal Rijgedrag op weg

 

Acceptatie tollerantie

 

Sinds enige maanden hebben wij een dashcam aan boord, welke continu opnames maakt, van wat er voor ons gebeurd. Zo zie je heel veel gedragingen van mensen, welke zelf denken fantastische te kunnen rijden. Ook zijn er diverse beroepschauffeurs, waarvan je mag verwachten dat ze tolerant(ter) zijn, maar zo A-so rijden, dat ze het woord beroepschauffeur niet waardig zijn en menig baas zich ergert aan het gedrag van zijn werknemer, die met bedrijfslogo op het vervoersmiddel, het visitekaartje op de weg behoort te zijn.

 

Natuurlijk is er ook nog een groep chauffeurs welke denkt "zelf rechter te kunnen spelen", of betrokken raakt bij een ongeval voor onze camera. In al deze gevallen zullen wij de beelden ook aan het bevoegd gezag ter beschikking stellen.

 

Daarbij stellen we altijd de werkgever, indien te achterhalen is, per mail op de hoogte van de gedraging en word deze ook om een reactie gevraagd. Als we een reactie krijgen, zal deze natuurlijk ook gepubliceerd gaan worden.

Hopelijk dat (beroeps)chauffeurs gaan nadenken, hoe hun actie door andere weggebruikers word ervaren zonder er meteen ook een proces-verbaal voor te krijgen met de vaak bijbehorende rekening ten bate van "de schatkist". Daarbij hopen we hiermee ook de weg weer een stukje veiliger te kunnen maken voor alle weggebruikers. Immers kan het u ook overkomen.

 

Maar ons device is eigenlijk:

Gedraag je als bestuurder van een vervoersmiddel, zoals van je verwacht mag worden en je is aangeleerd tijdens je rij lessen.

 

 

 

 

9 juni 2017 - Beroepschauffeur bedrijf Van Opzeeland

(staaltje "ik ben groter en duw lekker door")

 

We reden in Oss op de Ruwaardsingel. Met de kruising Ruwaardsingel, DR Saal van Zwanenbergsingel vond een chauffeur van het bedrijf van Opzeeland, het nodig om de volgende stelling toe te passen: " mijn auto is groter, dus ik duw door en dan laten ze me er gewoon tussen" Wij worden gewoon van de weg geduwd. Van een beroepschauffeur mag je toch wel wat ander rijgedrag verwachten.

 

 

Reactie bedrijf:

 

Geachte heer van Pinxteren,

 

Hartelijk dank voor de duidelijke filmbeelden. We hebben het voorval inmiddels besproken met de desbetreffende chauffeur.

Excuses voor het ongemak.


Met vriendelijke groet / Kind Regards,

Manager Transport

 

26 augustus 2017 - Bestuurder van een particuliere auto

("ik ben voor vanavond een voetganger geworden op 4 wielen")

 

Twitterparkeerleed

 

Dit heeft niks te maken met de manier van rijden op de openbare weg, Toch vinden wij dat dit een staaltje parkeer gedrag is, wat in deze rubriek vermeld mag worden.


Terwijl er gewoon parkeervakken vrij waren, vond deze bestuurder quablijkelijk nodig om zijn voertuig gewoon op het trotoir te parkeren.

Dat vervolgens de voetgangers, rolstoelers of mensen met kinderwagens op de straat moeten gaan lopen is niet belangrijk. Dit terwijl andere bestuurder de snelheid van 30 km/per uur, wat  in deze straat van toepassing is, ook niet respecteren, heb je dus een potentieel gevaar gecreëerd voor andere gebruikers. 

Geen lekkere actie dus!

 

 

 

21 juli 2019 - Een quad op 2 wielen de rotonde rond. Levensgevaarlijk.

(staaltje "ik heb 4 wielen, maar gebruik er maar 2 tegen slijtage")

 

We hebben de afgelopen tijd niet veel gekkigheid op de weg gezien of meegemaakt. vandaar dat het even lekker stil was. Echter vandaag was het weer raak. van een afstandje zagen we het al en konden onze ogen niet geloven. Een persoon, met helm, op een quad, welke de rotonde 2x toe rond reed op 2 wielen. Ik vraag me dan ook echt af, waarom deze quad rijder een helm op heeft gedaan, als hij ze met zijn leven aan het spelen is, of dat van andere mede  gebruikers. Als iemand zou verschieten van deze actie, dan is het leed niet te overzien. Hij hoort ook zeker in dit rijtje thuis. 

 

 

Reactie bestuurder:

 

Natuurlijk is deze niet te achterhalen. Heeft de helm vedergeval nog 1 goede functie gehad in onberekenbaarheid.

 

 

 

 

Wilt u nog meer gedragingen bekijken, welke wij op beeld hebben vastgelegd?

Kijk dan op ons YouTube icon kanaal (A)Sociale weg gebruikers.

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag