Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

Statement mbt broodfokkers

Onze ervaring uit 2014

Wij hebben hier een boomertje aangeschaft bij Dierenpenson De Goordonken te Mariaheide / Veghel. Het was ons eerste hondje. De binnenkomst en eerste indruk was positief te noemen. De ontvangstruimte, en het puppy verblijf was schoon en netjes. Ook het zaagsel waar de puppy's op liepen zag er fris en vers uit. Puppy's waren ook goed verzorgd en werden met camera's in de gaten gehouden.Ook de papierhandel, zoals het entingsboekje, contract en overname formulier eigenaar ivm chip waren duidelijk en dik in orde. Ook het ontwormingsmiddel met schema liet niks te wensen over. Daarbij stond er in het contract een opmerkelijke regel en kwam op het volgende neer:Als om welke reden het niet goed gaat met de pup of met de pup icm het gezin dan contact zoeken of terug brengen.

 

Een minpunt was dat hij voor zijn 2e enting nog een keer terug moest komen en ik niet rechtstreeks bij de dierenarts ( die iedere week bij hun komt en bij mij spreekwoordelijk om de hoek praktijk houd) deze enting kon krijgen. Ja dat mocht wel, echter dan waren het mijn eigen kosten.

 

Helaas kan ik niet ontkennen, dat het helemaal goed is gegaan met de pup. 3 dagen na begin van het ontwormingsschema had de hond bloed bij de ontlasting. Wij hebben, conform contract, contact gezocht met de fokker en deze vroeg om foto's en heeft ook overlegd met de eigen dierenarts. Ze dachten aan loslating wormen. Maar de dagen daarop bleef de ontlasting wisselend en dun.

Tijdens het halen van de 2e enting bij de fokker is dit besproken en daarop antibiotica meegekregen tegen Gardia. Ook wilde de fokker graag contact om de gezondheid van onze pup te volgen.2 Dagen nadien ging het goed mis. 's-Morgens was er niks aan de hand en na het boodschappen doen, leek ons hondje een milkshake apparaat en was het een pup met spleet oogjes. Meteen weer de fokker gebeld en na overleg naar haar dierenarts toe voor advies en onderzoek. Over de rekening van de dierenarts mocht ik me geen zorgen maken. Dat regelde zij.Als de dierenarts mij de keuze had gesteld om hem in te laten slapen dan had ik Ja gezegd. Gelukkig had de fokker een andere mening en ze had gelijk. Na 2 uur dierenarts was Zwabber weer onze zwabber. Toch kreeg ik hem niet mee en wilde de fokker hem 5 dagen terug hebben in haar pension om hem goed in de gaten te houden. Ze heeft hem zelf opgehaald bij de dierenarts  en wij hebben iedere dag contact met de fokker gehad en zijn zelfs op de bonte fooi op ziekenbezoek geweest. Ook toen zagen we een gezonde Zwabber die daar goed werd verzorgd en waar de liefde voor honden van af straalde! Dus geen wanpraktijken, zoals hier her en der word geroepen

Uiteindelijk mocht ons Zwabbertje weer mee naar huis.

 

Helaas weten ze nog steeds niet wat het is geweest, maar eigenlijk doet het er ook niet aan toe. Nu gaat het goed met zwabber en is het een levendige hond die heel graag speelt en in de weer is met onze kinderen. Zelfs zo veel, dat hij gewoon soms geremd moet worden.Zoals je leest, kan ik me totaal niet vinden in de kritiek die her en der over deze "brood"fokker geschreven wordt. Ja het is een "brood"fokker, want ze fokt honden en verdient daar haar brood mee. Wil niet zeggen dat deze fokker dan meteen slecht is en alleen kijkt naar de dollartekens en dus niet goed is voor haar (gefokte) honden. Als dat zou zijn, dan zou onze Zwabber nu niet meer leven, want is een spuitje goedkoper dan opname dierenarts, medicatie etc. Door het vertrouwen  in haar eigen pups leeft onze Zwabber dus nog. En laten we eerlijk zijn naar elkaar. Een hond is een levend iets en kan dus ziek worden, net zo goed als een baby die pas uit het ziekenhuis is ontslagen. Bij deze fokker word in alle redelijkheid en billijkheid bekeken wat het beste is voor de pup, als deze toch ziek wordt, hoe me verwacht wat zijn overlevingskansen zijn.

 

Ze mag dus wel "brood"fokker genoemd worden, maar dan wel de goede "brood"fokker die honden fokt met passie en toewijding en probeert om keer op keer een gezonde pup bij een goed tehuis te krijgen.O ja, nog 1 ding: Toen wij zwabber kwamen halen waren er ook andere kopers. Die wilde graag de moeder of vader zien. Nou was geen probleem. Ze liep naar achter en binnen 5 minuten kwam ze terug met een net en goed verzorgde moederhond, waaraan je kon zien dat deze niet in 5 minuten even was opgekalefaterd, weinig licht zag, schuw was etc. etc. etc

 

 

Terug naar Zwabber de hond

Uw Datum en Tijd

Weersverwachting

Parse error in downloaded data

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag