Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

De bouw van het (kerst)dorp 2017

We zijn weer met onze “winter” hobby begonnen. In de zomer, voor zover de gezondheid het toe laat, vliegen we met een drones of model-helicopter, en na de verjaardag van Jürgen gaan we aan het bouwen met ons mininatuurdorp. Een dorp wat “mee beweegt” met de komende feestdagen zoals sinterklaas, kerst en de sneeuw die mogelijk vroeg of laat valt.

Zo komt Sinterklaas aan en verplaatst zich door het dorp. Voor de kinderen is het altijd ook de vraag ofdat het dan al (wat) gesneeuwd heeft. Nadat Sint met zijn Pieten zijn vertrokken, komt de Kerstman met de kerstbomen en kerstverlichting.  Na het nieuwe jaar gaat ook dit weer weg, en worden de paden sneeuwvrij gemaakt. Rond februari is het voorbij en word het dorp opgeruimd en komen de kleine taffereeltjes in de stolp of picknikmand op het dressoir weer te staan.

Panorama dorp

(Kerst))dorp panorama van 2015

 

Dit jaar neem ik jullie mee, in deze periode van bedenken, bouwen, ombouwen en opruimen. Ik zal dus regelmatig de komende periode dit artikel aanvullen en bijwerken met foto’s, text en misschien ook wel beeld. Zo geeft ik jullie een keer een kijkje in de wereld van het bouwen, zoals dit ook in een tuincentrum gebeurd. Vandaag dan ook de aftrap van het bouwen, want we zijn begonnen!

30 september - Dag 1 - De voorbereiding

bouwplaat1Het dorp word ieder jaar van rechts, om het televisiemeubel heen en dan langs de verwarming gebouwd. We doen dit, omdat we zo een mooi overzicht hebben als straks het dorp klaar is en de gezelligheid deel uit maakt van de sfeer, als we tv aan het kijken zijn. Doordat het dorp om dit meubel zit, kun je na het bouwen, de deurtjes van dit meubel niet meer openen. Zo beginnen we dus ieder jaar met het verplaasten van electronica, welke we in de periode oktober tot februari nodig hebben, of nodig denken te hebben en normaal achter de deurtjes of in de la ligt. Zodra dit is geraliseerd is hetBouwplaat2 tijd om de bouw-tafels achter het schot vandaan te vissen en het tvmeubel dusdanig te situeeren dat de bouwtafels er mooi op aansluiten er om heen staan zonder dit kasje te beschadigen, of te dicht bij de verwarming te komen. 

Een kleine verbouwing van banken, hondenmand, kamerplanten en lampen is dan vaak het gevolg. Vaak beginnen dan ook onze gedachten te ratelen, hoe we het ongeveer vorm willen geven.

Dit jaar wil ik eigenlijk gaan werken met echt water.  Hoe ik dit nog goed waterdicht ga krijgen is een radsel. Daarbij wil ik de kabelbaan en treinrails met lopende trein gebruiken. Ook zit ik te denken dat ik de kabelbaan als verbinding ga gebruiken tussen 2 bergen, wat inhoud dat de gondels dus van hoog-laag-hoog gaan lopen. Maar dat komt later. de bouwtafels staan en de basisvloer van Piepschuim is de volgende stap.

Dag 2 - De bodem

PiepschuimHet is zondag. Mooi weer en een uitgelezen kans om nog even de basis van het dorp te leggen. Of zoals de pizzabakker altijd zegt; "de Linker gedeelte dorpbodem".

Ook wij doen ieder jaar wel aan recycling en moeten dus ook eerst even de overgebleven piepschuim van vorig jaar, achter het shot zien te vissen. Piepschuim is een geweldig materiaal en heel goed te verwerken in (kerst)dorpen, maar het geeft ook een hele hoop rotzooi door het hele huis.

Gelukkig scheen hier de zon, dus wij hebben het snijden van de piepschuim, mooi buiten gedaan. Zo heb je minder rotzooi in huis.

Na deze bodem kunnen we pas acht beginnen met passen, bedenken en meten, hoe het dorp gaat worden en omdat we het echte water dit jaar ook daadwerkelijk kunnen integreren in ons nog te bouwen dorp. Maar na 2 uur is de bodem dan eindelijk klaar. Dit is meestal ook het moment dat Tibbe staat te springen, omdat hij nu weet dat het niet lang gaat duren voordat de trein zijn vaste plaatsje krijgt in het dorp. Voor hem een uitgelezen kans om daar dan even lekker mee te spelen, en het geeft mij de gelegenheid, om de treinbaan te testen op problemen. Want als de huisjes re eenmaal zijn, dan kan ik aan de treinbaan niks meer veranderen. Dus het is een mooie win-win situatie. Alleen zal hij dit jaar nog even geduld moeten hebben.

Rechterkant Dorp

 

Dag 2 - Kabelbaan en bergen

Nu de bodem ligt, is het tijd om de vaste bergen te pakken en te kijken hoe we deze, dit jaar situeren. Ons doel, tijdens het bouwen van dit grote dorp is dat deze niet het zelfde mag zijn als voorgaande jaren, waarbij alle huisjes worden gebruikt. Dit jaar zijn we nog steeds aan het onderzoeken, of met echt water gewerkt kan worden.

Kabelbaan

Vaak nog erg knap lastig. Normaliter beginnen we met de treinbaan, echter dit jaar moeten we wat wij aanpassen. Ook willen we precies weten hoe de kabelbaan komt te staan en of dit kan met water en de trein. Deze is na installatie niet meer te

 verplaatsen en je moet zorgen dat alles in 1 rechte lijn staat, want anders loopt de kabel, waar straks de gondels aan komen te handen, er steeds van af. Vandaag zijn we dus nog nog steeds voorbereid en werk aan het doen, en hebben we wat dingen geprobeerd met de kabelbaan. daarbij moeten wee ook nog 2 gaten maken in de nieuwe piepschuim bodem, om daar straks de verlichting naar boven en beneden te kunnen voeren. Zo zit er een gat aan de binnenkant van de treinbaan, terwijl de andere er altijd buiten deze baan zit.

 

Voor nu stoppen we er even mee, want er moeten ook nog wat andere dingen in huis gebeuren. en rusten.Maar goed, ik ben toch bli dat wij er zaterdag aan zijn begonnen. Vorig jaar had ik totaal geen puf of mogelijkheid  om te beginnen, Ik kon zelfs niet met ideeën op de proppen komen. Nu dat is nu wel wat anders, al doe ik zeer rustig aan.  

Dag 4 - De treinbaan word geplaatst en nog steeds aanpassingen.

Wat is een (kerst)dorp zonder (kerst) trein, zeggen veel mensen. Je ziet dan ook vaak een trein door een dorp rijden en dat is ook hier het geval. 

Vandaag was het dan zover en onze zoon Tibbe stond op springen, omdat hij wist, dat hij nu lekker met de trein kon gaan spelen. Onze trein is elektronische aangestuurd dmv een schakeling, die zorgt dat de trein onder de berg vandaan komt en vervolgens naar het toekomstige station rijdt. Vervolgens staat hij daar + 1,5 minuut stil en vertrekt dan weer van die plaats naar onder de

Pilaar met voerstukPaal met houtberg. Daar gaat de trein een minuut of 10 stil staan, waarna het ritje weer opnieuw begint. Zo zorgen we er voor dat de trein niet iedere keer te zien is, oververhit raakt en het rijgeluid gaat irriteren. Op het filmpje zie je de functie en zie je dus nu ook waar het (toekomstige) treinstation moet gaan komen. Ook de aansluiting voor de spooroverweg is gemaakt. Deze zullen straks aan gaan, zodra de trein rijd en uitvallen op het moment hij stil staat.

 

En dan nog even rotzooien aan de kabelbaan en zijn berg. Wij zijn nog niet blij met de situatie, zoals we hem hebben bedacht. Dus maar weer wat schuiven en denken dan nu  wel de juiste opstelling te hebben gevonden. We komen er nu dus ook achter, dat 1 van de pilaren op een voetstuk geplaatst moet worden, omdat er anders veel kracht op de kabels komen te staan. Die hebben we nu gemaakt van 2 blokjes hout die vast zit op de onderplaat en zorgt voor een stabiel voetstuk.

 

Nu de treinbaan klaar is en werkt, word het tijd voor de eerste huisjes op de berg. Zodra we weten waar en hoe we deze willen hebben, kunnen we de kabels en spotjes in de berg gaan verwerken en kunnen we ook de kabelbaan verder afmaken en goed zetten, zodat de gondels er aan kunnen en hij kan gaan werken. Echter voordat het zover is, zijn we weer een aantal dagen verder en misschien zelf een aantal (grote) veranderingen verder. Want we hebben zoveel aan de linker als rechterkant van de tv meubel, hoeken vrij die ook eerst opgevuld moeten worden, voordat we zeker weten dat de berg met de kabelbaan miet meer verschuift en zijn definitieve plaats heeft gekregen in het uiteindelijke dorp.

Dag 5 - De eerste huisjes en afwerking bergstation

Eerste huisjesHet was vandaag een weertje, om lekker binnen te gaan knutselen aan mijn toekomstige dorp.

We zijn weer een eindje gekomen. Vandaag zijn ook de eerste huisjes op de berg gekomen en hebben we ook alle spotjes, lantarens geplaatst. Ook zijn we druk bezig geweest met het maken van een plateau voor een van de bergstations. De steekt iets over de raling en zal dus een bepaalde steun moeten krijgen. De afwerking is van mos. Na wat test draaien en test draaien van de gondelbaan met 1 gondel, lijkt het er op dat alles redelijk goed loop. ik moet dan wel zeggen dat hij dit jaar erg precies moet staan, anders loopt de kabel van de palen af. Dus misschien moeten we daar nog wat meer aandacht aan besteden, op een later moment.

 

Vervolgens hebben we de eerste opzet gemaakt, om de linker hoek op te vullen. We hebben direct ook daar ook een plateau dat even hoog is als de berg. Daar komt ( dat is nu het plan ) dan direct Luville arbeiderswoning op te staan en een klein plein, met een simpel netwerk. Maar goed, ik zeg er bij dat ik net zo veranderlijk kan zijn dan het weer buiten. Tot zover zijn we gekomen.

Dag 6-7 - De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in Ski Village.

Vandaag was het een fijne dag, om weer een klein stukje verder te werken aan ons toekomstige dorp. We waren bezig met het makkelijkste en minst bewerkelijke Bewoners SkiVillagegedeelte van ons toekomstig dorp. De berg met sneeuw, skiërs etc, De lampjes en spotjes hebben vandaag hun definitieve plaats gekregen en de berg is verder met sneeuw bomen en dennen aangekleed. Ook de eerste bewoners van Skie Village hebben hun intrek genomen en zijn op de berg geplaatst. Nu er dus mensen op de berg zijn is de Traumaheli, alsmede de sneeuwschuiver ook wenselijk en hebben dus ook hun vaste plaats gekregen in Ski Village. Vandaag hebben we ook het  dak op de gondelbaan gezet, en is de kabel baan vol gehangen met de gondels. In totaal 10 gondels. Na de eerste looptest, loopt de gondelbaan nog niet helemaal lekker en behoefd nog enige aandacht, voordat we deze met een gerust hard kunnen laten draaien, zodra de stroom word ingeschakeld.

Nu is dit ook niet verwonderlijk, omdat we ook nog de bergen waar de masten van de gondelbaan op staan, en de berg waar het andere station op staat,  volledig aankleden en bewerken. Hierdoor krijgen op dit moment de bergen en dus ook de gondelbaan de mogelijkheid om te verschuiven, tijdens het draaien. In de loop van de tijd, komen op de bergen en rond de bergen ook huisjes en aankleding, waardoor de verschuiving van de bergen niet meer kan plaatsvinden en de gondelbaan ook zijn juiste stevigheid zal krijgen, waardoor deze beter zal gaan functioneren.

Dag 9 - Het heeft gesneeuwd in Ski Village.

Sneeuw bergBerg lift

 

Vandaag kunnen we zeggen dat het ski-sneeuw gedeelte af is. De sneeuw is gevallen en het is zo wel een erg mooi geheel geworden. Daarmee is het makkelijkste achter de rug, en kunnen we ons gaan richten op de hoeken die vaak veel tijd en intensieve bewerking vergen van het totale dorp. Zodra deze zijn opgevuld en verwerkt, komen ook de 2 bergstations van de kabelbaan goed stevig te staan, zodat deze vervolgens ook goed kan worden afgesteld en lekkerder gaat lopen dan op dit moment het geval is.

 

Dag 10 - Hoeken bijna klaar en er is water.

Nadat er sneeuw is gevallen, hebben we "ons licht" laten schijnen over de hoeken. Zoals eerder gemeld zijn de hoeken nodig voordat de kabelbaan goed kan worden afgesteld. Deze hoeken zorgen er voor dat de bergen, waarop de kabelbaan stations staan, niet meer kunnen verschuiven. Daarbij hebben de hoeken een moeilijkheid, omdat de plek erg klein is en spits toe loopt. Daarbij moet de linkerhoek in eenheil vormen met de berg, die zojuist is afgekomen. Echter is het toch wel weer gelukt om daar iets leuk van te maken. Daarbij komt mijn ervaring, met het bouwen van tafereeltjes in stolpen of picknickmanden. Je hebt dan ook maar beperkte ruimte om tot een leuk stukje te komen. Nadat we klaar waren met de hoeken, kregen wij ook het idee, om de overgebleven ruimte als water ruimte te gaan gebruiken. Helaas moeten we ons idee met gebruik van echt water in de spreekwoordelijke kast zetten. De reden:

Simpel. als je een waterbak wilt maken, moet je de hoogte opvangen. Dit zou ook betekenen dat je met alles hoger gaat bouwen en dan kom je uiteindelijk in onze kamer niet uit met berg etc. Daarbij willen we zeker weten dat het water in het dorp blijft en niet op de grond komt. In een bouwmarkt is het niet zo erg, want als het dorp weer word afgebroken, dan ligt het water daar op een stenen vloer. In onze woning zou dat betekenen dat het op laminaat komt, met alle gevolgen van dien. Daarom het echte water gebeuren en idee maar even voor mogelijk volgend jaar geparkeerd.

Maar goed. We hebben dus nu de berg klaar en de hoeken. Daarbij kan Sinterklaas aan komen in het dorp, om dat dat gedeelte van het water ook al klaar is. Daarbij loopt de kabelbaan, zo als hij moet lopen. We kunnen nu echt aan het bouwen,snijden en afwerken beginnen. Het zal nu ook wel wat meer tijd vergen en dat betekend dus ook dat de aanvullingen in dit artikel wat langer op zich zullen wachten.

Hoek1WaterHoek Rechts

Dag 14 - Het vissersdorp in het dorp.

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt. Nu het verwerken van echt water in het dorp, in de spreekwoordelijke ijskast is gezet, hoeven we ons daar ook niet druk over te maken. We hebben de afgelopen dagen dan ook vorm gegeven aan het dorp en de berg. Zo is dat gedeelte nu af en kunnen we langzaam richting het grootste gedeelte van het dorp gaan concentreren. Immers moet er nog een landbouwgebied en een stad gedeelte komen, waar ook de waag en de kaasmakerij in komen te staan. om u een impressie te geven van wat nu klaar is, hebben we een filmpje gemaakt van dit gedeelte. We zouden zeggen....... Op naar het volgende gedeelte van het dorp.

Dag 15 t/m 20 - De berg met vuurtoren-boerderij en sneeuw is klaar.

Berg boerderij
De afgelopen dagen zijn erg intensief geweest. Zo hebben we voorzichtig gewerkt op de berg, waar de 2 pilaren van de kabelbaan staan. Deze berg mag namelijk niet verschuiven, omdat dan de kabelbaan mogelijk niet meer goed loopt. Het was dus zaak om deze dagen te gebruiken om de berg meer te stabiliseren en te zorgen dat deze zo snel mogelijk af komt, zodat de kabelbaan geen issue meer kan vormen. En dat is ons gelukt.

Boerderij overweg

Zo hebben we ook het station voor een klein gedeelte al gestalte gegeven en staat de conducteur op zijn plaats.

Dus het was nu ook tijd om de berg goed af te maken. Het leek makkelijk, maar bleek nog een hele klus. Zo kwam het regelmatig voor dat de vuurtoren in aanraking kwam met de gondels van de kabelbaan, als deze een beetje schommelde. Daardoor was de vuurtoren eigenlijk ook weer te groot om op zijn plek te blijven staan en moest ondersteund worden met een stenen pilaar. Ook de aankleding kan niet zomaar hoog en mooi gesitueerd worden, omdat je steeds rekening moet houden met de kabelbaan die er overheen loopt. Maar goed het is ons gelukt. 

 

Kapel besneeuwd
Daarna was de vraag hoe we sneeuw en geen sneeuw konden combineren in een en hoe je dus de onderplaat ( die gedeeltelijk wit is ) een groen uiterlijk geeft. Nou met kunstgras en mos, is het gelukt. Zo kon de sneeuw makkelijk worden weggezogen en krijg je echt een glasland uitstraling, waar je mooi alle draden van lampjes en spooroverweg signalen kunt weg werken.

Dan nog een leuk nieuwigheidje. De trein overweg signalering gaat alleen knipperen, als de trein ook rijd. Zodra de trein op het station of onder de berg stil staat, zijn die lampen dus uit. Dit gemaakt met een elektronische schakeling, die ziet, als er stroom op de rails word gezet. Deze stroom gebruikt hij vervolgens om de Lemax overweg signaleren te laten branden. En zo is deze berg nu ook af en hebben we een gevoelig gebied van ons dorp klaar.

We mogen dus nu ook mooi opschuiven naar ons volgend project. Maar hoe raar het ook klinkt. ik heb nog geen flauw idee hoe ik die ga invullen. Het station is het eerste wat we zullen afmaken en vanuit daar kijken we dan wel verder. Het gaat zeker goed komen.

begin station

Dag 21 t/m 29 oktober - Het project water.

Ondanks dat ik eerder al had aangegeven, om geen gebruik te maken van echt water, bleef de wens en het verlangen om dit wel te doen. 

 

 

Uiteindelijk heb ik "mijn stoute schoenen" aangetrokken en heb ik onderdelen gekocht die nodig zijn om het water project toch (veilig) gestalten te kunnen geven. Na wat basis proef projectjes aan het aanrecht, zijn we nu ook begonnen met een proef project te bouwen in ons (kerst) dorp. Dit om een klein beetje inzicht te krijgen, in de grote van de waterval, en hoe ik dit ook dusdanig kan maken in samenhang met de gebouwen en lantarens die nog in het dorp moeten komen.

 

Ondanks dat ik graag echt water in het dorp wilde hebben, blijft natuurlijk ook het standpunt staan, dat heel de collectie van huisjes, poppetjes en alle andere aanverwante zaken ook in dit grote dorp moeten komen. Het moet dus ook niet zo zijn dat er direct een waterval is, en er vervolgens nog huisjes of andere zaken in de kast blijven, omdat er geen plek is.

En natuurlijk heb ik het me nu ook moeilijk gemaakt, omdat het grootste gedeelte van het dorp af is, en ik dus niet veel meer kan schuiven, omdat ik er nu achter kom dat de overgebleven huisjes in de categorie "GROOT" vallen en als ik wil wijzigen, ik een half dorp weer moet gaan afbreken/veranderen.

Maar goed. Hierboven zie je een video van een eerste opzet waarbij het gebruik van echt water zichtbaar is en hoe de waterval er misschien wel gaat uitzien. Alleen kunnen we nu even niet verder ivm ruimte gebrek door het Halloween display. Zodra deze weg is (1 november) hebben we ruimte, om de waterval beter te benaderen, wat het bouwen misschien wel een stuk makkelijker maakt. 

 

Dus als alles goed gaat, dan komt er dit jaar een dorp, waarbij echt water via een watervalletje, leuk en kletterend geluid veroorzaakt. Volgend jaar kunnen we dan met dit, de trein en kabelbaan als eerste beginnen en daar het dorp omheen bouwen. Dit zal dan ook een stukje makkelijker werken zijn, dan nu. Maar laten we eerlijk zijn: Een hobby is tijdverdrijf en tijdverdrijf betekend dan ook vaak  het aangaan van uitdagingen die het bouwen van het jaarlijks dorp iets moeilijker kunnen maken.

 

Leuk toch.

 

Dag 30 t/m 39 - Waterval krijgt gestalte

Zoals nu ook al te zien was in de korte video project water, zag het er erg "op elkaar gedrukt" uit. Zo kwamen door dit project in eens ruimte te 

Waterval opzet

kort terwijl dat voor de bouw van het waterproject, we ruimte genoeg zouden hebben. Echter als je eenmaal ja zegt, moet je ook doorgaan, al is het om dan toch aan de waterval een aanpassing te maken, zodat er meer ruimte overbleef voor de boerderij, kaasmakerij en de kaas waag.

 

Ook was de gebouwde berg, waarop de molen stond niet de stabielste berg die we in het dorp hadden gebouwd. Ik was dus ook bang dat, door treintrillingen en kabelbaan trillingen, dat de zaak ging schuiven en daarmee de molen ten val kon komen. Daarbij bleek ook dat de waterval niet zo veel spatten, als we hadden verwacht. Zo konden we dus ook mooi, een kleiner vijvertje te maken en de grote ronden, onder de berg  verwerken. Daardoor kon de constructie van de waterval nog meer naar achteren en werd de berg dus ook minder hoog, zodat daar ook een evenwicht in was, met de bestaande skidorp.

Daarmee werd ruimte bespaart en bleef de waterval in aanbouw mooi zijn functie behouden. Inmiddels is deze waterval klaar en hebben de huisjes ook hun definitieve plaats gekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit project mooi is gelukt zeker met de beekloop en verlichting aan. Daarbij konden we nu ook huisjes op de berg kwijt, zodat het 1 geheel is geworden.

WatervalWaterval met licht

.

Dag 40 - De eerste Pieten zijn zichtbaar in het dorp.

Nu de waterval af is en de laatste huisjes zijn of haar definitieve plaats hebben gekregen, moeten we nu een aantal zaken afmaken en aanpassen. Zo moeten wee nog een straat aanleggen, diverse poppetjes plaatsen, licht bij plaatsen op donkere plekken, alsmede ook nog voor de laatste boerderij een hekwerk maken en gras. dit is priegelwerk en we zijn daar nog wel een aantal dagen mee bezig. Nu moet ik wel zeggen dat we eigenlijk "voor op schema" liggen met de bouw van het dorp 2017.

Normaal zijn we rond deze tijd in de fase van de huisje, binnen de ring van de treinbaan realiseren. Niettemin zijn er al televisie programma's over Sinterklaas en word dit nu door onze jongste al gevolgd. Het kon dus ook niet uitblijven, dat de eerste pieten in ons dorp gezien moeten worden. Daarom hebben we vandaag de boot volgezet met Pieten. In de ogen van onze jongste zoon zijn dit de vooruit-stuur-Pieten en Luister pieten. Het zal dan ook niet meer lang duren of Sinterklaas zet voet aan wal in ons dorp, en zoals het er nu naar uitziet, komt Sinterklaas ook echt aan in een afgebouwd en klaar dorp. Maar de vooruit-stuur Pieten en Luister Pieten hebben voor nu even pech. Het kon niet sneller.

Aankomst pieten

 

Dag 45 - Het dorp is af,

 

Kerstdorp 2017

Panorama beeld Kerstdorp 2017

 

Na wat kleine aanpassingen in het weekend en de spreekwoordelijk, kleine puntjes op de I te hebben gezet, kunnen we nu toch echt zeggen dat het dorp af is. Dit jaar sneller dan verwacht. Daarbij vind ik het persoonlijk ook 1 van de mooiste dorpen die we de afgelopen jaren hebben gebouwd. Nu mogen en kunnen we er van gaan genieten. Nu zal het dorp ook gaan veranderen. Sinterklaas geeft de aftrap en zal zich door het dorp bewegen. Daarna komt de kerstman en zullen er kerstbomen in het dorp worden geplaatst en is er ook kan op sneeuw. Als de kerst voorbij is, zullen de kerstbomen weer worden opgeruimd en er zullen paden opstaan uit de gevallen sneeuw. Ook van deze wijzigingen zullen in dit artikel nog foto's geplaatst worden.

Eind januari zal het dorp weer worden opgeruimd en gaan we weer terug naar de kleine tafereeltjes, die het hele jaar op het dressoir staan.

 

Om uw een impressie te geven van welke gezelligheid wij hebben, ziet u hieronder het filmpje wat we hebben gemaakt.

 

 Video Kerstdorp 2017

Verandering 1: Sinterklaas in het dorp maakt plaats voor de kerst en Kerstman

sint1

sint2

Na de intocht van Sinterklaas binnen ons dorp, heeft de Sint en zijn pieten een aantal verplaatsingen gehad. Zo is hij vanuit het vissersdorp op het dorpsplein en bij de kerk geweest, wanaar hij nu ook weer terug is naar Spanje.

 

Dit betekend dus ook dat de Kerstman zijn entree mag gaan maken in het dorp.

 

Daarom is het kapelletje weggehaald en heeft dit plaats gemaakt voor het huisje van de kerstman, de kerstman zelf en 1 van zijn rendieren. Ook zijn er langzaam kerstbomen met versiering en bomen met lichtjes in het dorp gekomen. Ook aan pleitversiering in de vorm van een lichtslinger is gedacht. Daarbij is er hier en daar ook een enkel sneeuwvlokje op de daken in het dal zichtbaar. Zou het dan toch ook in dit dorp nog gaan sneeuwen? we gaan het later misschien wel zien. wel is het een feit dat er nu nog mooiere tijd is aangebroken, omdat ook het huis is versiert en de grote huiskamer kerstboon is geïntegreerd met het dorp. 

kerstHutkerstman HuisKerstplein

 

Verandering 2: Al is de kans op een witte kerst in de normal wereld klein, in ons dorp heeft het nu echt gesneeuwd.

Het is zover. de bewoners werden vanochtend wakker en er lag een mooi pak sneeuw in het dorp. Nadat ze de paden wat toegankelijker hebben gemaakt, is het dan ook voor hun nu genieten van een wit landschap en zeker nu ook van een witte kerst. En zal ik u eens wat vertellen. Hier heeft de trein geen moeite om echt op tijd te rijden. Hieronder de winter editie van ons dorp, met een mooi kerstliedje als achtergrond muziek. Gewoon om alvast in de (kerst)stemming te komen.

 

 

 Video Kerstdorp winter editie 2017

 

Mis niks over de bouw van het dorp en kijk regelmatig op onze site.

 

 

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag