Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

 

Zwabber

 

Naam: Zwabber

Geboren: 27 november 2013

Geslacht: reu

Ras: Boomer

 

 

Zoals eigenlijk wel iedere dag het geval is, werd Jurgen op een gewone zaterdag in januari wakker, nog niet wetende dat het gezin vandaag zou uitbreiden met een hondje.

Nu had de moeder van Inge, 2 weken ervoor, ook een hondje gekocht en blijkbaar was dat hem wel erg goed bevallen. Zeker omdat Jurgen veel thuis is wegens zijn ziekte verloop. Wat gezelschap tijdens de tijden dat de kinderen op school zijn, was een prettig idee en is een goede therapie gebleken.

 

Na de laptop te hebben gepakt, kwamen ze op een site uit waar kleine boomer hondjes verkocht werden. Het gezin heeft 's morgens meteen gebeld, en konden dezelfde dag langskomen, om te kijken.

 

En bij binnenkomst in de hondenren, was er meteen een hondje die Jurgen aandacht trok, niet bang was en erg levendig. Toen Jurgen dit hondje in zijn handen kreeg was hij ook meteen verkocht en werd het hondje betaald en dezelfde dag nog mee naar huis genomen. Jurgen had altijd geroepen dat dit type hondje bij hem Zwabber zou gaan heten, en zo gebeurde het dus ook.

De reden: Hij lijkt op een zwabber, alleen mist hij een stok. Daarom werd hij in de begintijd ook Zwabber Z.S (Zonder Stok). De Z.S. was er met een aantal dagen vanaf en nu luistert hij uitstekend naar zijn roepnaam Zwabber.

 

Ondanks dat Zwabber een moeizame start had, deels door eigen schuld, is hij nu uitgegroeid tot een levendige hond, die graag doet spelen en ravotten. Tibbe is dan af en toe wel een wervelwindje, maar Zwabber kan er ook wat van en samen zijn ze af en toe een orkaan binnen huize Van Pinxteren. Daarbij houdt Zwabber echt wel van wat aandacht, en geeft hij aandacht aan Jurgen, zodra deze het moeilijk heeft. Zwabber voelt Jurgen op dat gebied perfect aan, waardoor Jurgen echt heel blij is met Zwabber.

 

Ja, Zwabber hoort echt bij het gezin. Daarbij blijft het leuk dat Zwabber gromd naar andere honden, maar zodra die willen snuffelen dan vliegt Zwabber met staart tussen de benen er tussen uit. Ja, op dat gebied is Zwabbertje echt een schitterend voorbeeld van "een held op sokken".

 

Zwabber komt van een broodfokker. We lezen op forums van alles over broodfokkers en de wijze hoe deze omgaan met honden, maar persoonlijk kan ik het niet plaatsen en hebben wij een heel andere ervaring met Dierenpenson De Goordonken.

 

Hier onze ervaring uit 2014. Leest u nog even mee? 

Uw Datum en Tijd

Weersverwachting

Parse error in downloaded data

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag