Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

 DHL Buurtpunt Homerr Pinxteren

bordVanaf 12 augustus 2019 zijn we een DHL - Homerr buurtpunt gestart. Nu hoor ik u denken; "buurtpunt"?

 

Ja, een buurtpunt.

 

Een punt in een wijk, waar consumenten hun webshop bestelling kunnen laten afgeven, om het vervolgens daar op te gaan halen. Heeft de consument een retour voor een webshop, of een vooraf betaalde zending van Homerr of DHL, dan kan hij dit ook bij dit buurtpunt afgeven. Het buurtpunt is eigenlijk hetzelfde als een servicepunt. De enigste verschillen zijn, dat een servicepunt vaak in een bedrijfspand is gevestigd en gelijk loopt met de openingstijden van de winkel. En een buurtpunt een particulier is. Daarbij accepteert een buurtpunt geen rembourszendingen, verkoopt geen verzendlabels en heeft het buurtpunt vaak gunstigere avond en weekend openingstijden. 

 

Wij zitten met ons buurtpunt op De Ploeg te Heesch in wijk 't Rul. Voor wijk 't Rul en wijk De Hoef betekent dit dus dat er vanaf heden een afhaal of retour DHL punt dichter bij is dan het centrum. Wel zo makkelijk. Maar natuurlijk mag iedereen hier zendingen afhalen en/of retouren brengen.

 

Net als bij een servicepunt, moet u bij het buurtpunt een geldig legitimatie tonen, alvorens het pakket kan worden meegenomen en krijg je bij verzending ook een verzendbewijs, per mail, sms of papier.

 

Waarom?

 

In het verleden werd er af en toe aangebeld met het verzoek, of ik een pakket wilde aannemen voor "de buren". Wij hadden daar geen moeite mee en zo was dus ook altijd het antwoord positief.

Echter doordat er steeds meer mensen winkelen bij webshops, kwam de vraag vanuit de bezorgers ook steeds vaker. Toen de bezorgers in de gaten kregen dat er altijd wel iemand thuis was, werd er eerst bij anderen aangebeld, om vervolgens bij ons het laatste aan te bellen, met het bekende verzoek. Zo waren we, ongemerkt, eigenlijk al een klein buurtpunt geworden. Voor de bezorgers was dit natuurlijk heel fijn, omdat zij per bezorgd pakket betaald krijgen. Pakketten welke niet bezorgd konden worden en teruggingen naar depot of postkantoor, werden dus niet betaald, terwijl de bezorger wel had aangebeld, een "niet thuis" bericht in de bus had gedaan etc.

 

Op een gegeven moment, kreeg ik de vraag of een buurtpunt niet iets voor ons zou zijn. Je neemt hierbij ook pakketten aan en geeft ze vervolgens af, aan de geadresseerde, welke de zending komt halen. Voor ieder pakket dat zo werd aangenomen en/of afgegeven zou een kleine vergoeding betaald worden. Er was alleen verschil tussen de huidige situatie en de nieuwe situatie. In de oude situatie was het heel simpel. Als ik niet thuis was dan was ik niet thuis en had de bezorger pech. Nu met het buurtpunt moet je per dag aanwezig zijn, binnen de tijdvensters welke je van te voren afspreekt.

 

De voorbereiding.

 

Om een Buurtpunt te worden, moesten er wel een aantal zaken geregeld worden. Zo was de eerste vraag wie het buurtpunt ging regelen en bij welke organisatie. Na diverse overleggen hebben we het zo kunnen regelen dat onze oudste zoon, onder onze supervisie en/of backup, het buurtpunt vorm gaat geven.

Hij wilde wel wat extra zakgeld verdienen, maar met zijn leeftijd is een folderwijk de enigste optie. Iets wat hij helemaal niet zag zitten. Voor vakkenvuller is hij nog te jong. Daarom is dit buurtpunt een mooie uitdaging als 1e bijbaantje. voordeur

 

Ook wilden we een duidelijke herkenning bij de voordeur, zodat klanten in een opslag weten waar ze moeten zijn en andere omwonende nagenoeg geen last hebben van personen welke perongelijk bij het verkeerde nummer aanbellen. Dus is er een mooi bord gemaakt met de logo's van de bedrijven, waarvoor welke pakketten wij kunnen uitgeven en / of retouren kunnen aannemen.

 

Ook moesten we ruimte hebben om pakketten op te slaan en wilden wij ook niet dat mensen zomaar "inkijk" hadden in onze woonkamer. Daarom hebben wij de gang en inpandige berging vrij gemaakt voor de pakketten en retouren. Daarbij hebben wij het glas van de gangdeur behandeld, zodat de "inkijk" vanuit de gang word bemoeilijkt en van de woonkamer naar de gang wel een normale doorkijk kreeg.

Tevens hebben wij een videobewaking systeem in de gang / omgeving hangen, welke extra veiligheid waarborgt voor onze zoon (ons gezin), klanten en natuurlijk de pakketten en staat de woning in contact met een professioneel beveiliging centrale.

 

Daarbij moesten wij allemaal geleerd krijgen, hoe we pakketten moesten aannemen van de koerier (in voorraad scannen), uitgeven aan de eigenaar (uit scannen), retour inname (in retour voorraad scannen) en afgifte aan de koerier (uit voorraad scannen). Ook welke identitietsgegevens we moesten vastleggen bij uitgifte pakket aan eigenaar of koerier.

 

De organisatie waar wij mee samenwerken (Homerr) moesten ook nog een aantal zaken realiseren, waaronder de aanmelding naar DHL en het versturen van benodigde spullen zoals retourlabels, bijzondere stikkers etc.

 

En dan is het zover.

 

We kregen bericht dat alles gerealiseerd was en dat we vanaf maandag 12 augustus 2019 "live" konden gaan. Ook de woning was klaar en Björre heeft nogmaals geoefend met de scan app. Vanaf deze datum kunnen we pakketten / retouren aannemen voor de volgende 2 organisaties. In een later stadium is de verwachting dat er nog meer vervoerders bij gaan komen (DPD en UPS). Zodra dit bekent is, laten we dat u natuurlijk via alle normale kanalen en deze website weten.

 

dhl logohomerr banner

 

 

De openingstijden.

 

De openingstijden en dagen zullen in de toekomst ook verder worden uitgebreid. Dit zal natuurlijk ook samenhangen met het aanbod aan pakketten vanuit de wijk en de mogelijke verzoeken om de openingstijden te verruimen.

Openingstijden

 

Zendingen ophalen.

 

Binnen de openingstijden kunt u zendingen ophalen. Ook zijn er nog een aantal andere zaken waar u rekening mee dient te houden:

 • Voordat wij de zending mogen meegeven, moeten wij een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of Nederlandse vreemdelingen document) inzien.
 • Wij moeten de document nummers invoeren en een handtekening van u krijgen.
 • De zendingen blijven maximaal 1 week liggen. Als de zending dan nog niet is opgehaald, gaat deze retour naar de ontvanger.

Retouren afgeven.

 • Wij kunnen geen rembours zendingen ontvangen - afgeven.
 • U kunt bij ons ook geen verzendlabels kopen. Dit moet u van te voren regelen via de DHL website of Homerr website.
 • Zodra u een verzendlabel heeft gekocht bij 1 van de vervoerders, dan kunt u de zending hier wel gewoon afgeven.
 • Retour zendingen dienen goed verpakt te zijn en voorzien van een retourlabel vanuit de webshop. Nu zijn er webshops welke geen retourlabel geven. Geen probleem. Als deze webshop/ontvanger in ons systeem staat dan krijgt u van ons een retour label en verzendbevestiging.
 • Verzendbevestigingen gaan via DHL en worden per mail of sms aan u verstrekt. Indien u een verzendcode van ons krijgt omdat de webshop deze niet heeft bijgeleverd/bijgevoegd/verstrekt, krijgt u een "handgeschreven" bevestiging.

 

Bijzonderheden in openingstijden

 

Wij snappen als geen ander, dat u graag snel en makkelijk over uw eigen zending wilt beschikken op een moment dat het u uit komt. Toch kunnen er situaties voordoen, waardoor wij u niet kunnen helpen, op de manier zoals u dat zou willen en wij voor ogen hebben. Natuurijk proberen wij altijd een passende oplossing te bedenken waarvan u het minste hinder ervaart. Echter is dit gewoonweg niet altijd mogelijk.

Wel denken wij, dat "tijdige communicatie" het sleutelwoord is in deze (uitzonderlijke en onvoorziene) situaties. Om het u wat makkelijker te maken zullen we bijzonderheden z.s.m. melden naast de openingstijden bij de voordeur van ons buurtpunt, op deze plek van onze site of via ons Twitter en Facebook pagina. Mocht u, ondanks deze inspanningen, toch nog hinder ondervinden, vinden wij dat heel vervelend en bieden ook alvast onze excuses aan voor de hinder, welke u ervaart/heeft ervaren.

DHL Parcel logo

mededeling balk

mededelingen

 

 

Heeft u nog vragen?

 

Natuurlijk kan het altijd zijn, dat u nog met wat vragen zit welke niet op de websites van DHL, Homerr of hier, te vinden is. Wij snappen dat u toch graag een antwoord zou willen hebben. Voor deze zaken kunt u gebruik maken van ons contact formulier, welke u HIER kunt vinden.

 

DHL Buurtpunt Homerr Pinxteren, is ook te vinden via Facebook en Twitter,

https://www.facebook.com/buurtpuntpinxterenTwitter-facbook @DHL_Buurtpunt

Volg ons en blijf altijd op de hoogte van actuele informatie, nieuws en openingstijden.

 

 

 

Wat sneller of direct contact?

 

Bij ons zijn openingstijden; openingstijden. Maar er is ook nog een andere gezegde en dat is; " Vragen staat vrij" en het gezegde "Nee, heb je en Ja, kun je krijgen".

 

Natuurlijk zijn er vragen die niet kunnen wachten, en waarvan je graag sneller contact wilt hebben dan via een mailbericht. Bijvoorbeeld, De vraag of je pakket al bij ons als buurtpunt is bezorgd en hem nu al wilt halen, omdat je hem als verrassing die avond nodig hebt voor je vriendin.

Of je hebt een retourzending, die je graag al wilt afgeven, omdat je er in de komende avonden geen tijd voor hebt om deze af te geven, maar hij wel binnen 14 dagen retour gestuurd moet worden. Dan kun je contact op menen via messenger aan de rechterzijde . Zijn we in staat om te reageren, dan zullen we dat zeker doen. Echter willen wij er ook wel bijzeggen dat dit geen garantie geeft, dat we de vraag ook kunnen realiseren en of beantwoorden. Tijdens de openingstijden zijn we natuurlijk wel altijd bereikbaar.

 

Wij hopen dat we u hierbij voldoende informatie hebben gegeven over ons buurtpunt en hopen tevens dat we u een keer hier mogen begroeten om uw zending vanuit een webshop op te halen of tijdens het afgeven van een retour. U zult versteld staan hoe makkelijk, snel, veilig en prettig dit gaat.

 

 

Verbeterpunten?

 

Deze horen wij graag. Wij zien ieder aangedragen verbeterpunt, als een leerpunt, om onze service naar u te verbeteren en u uiteindelijk zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 

 

 

 

 

Interesse in blog items welke wij publiceren?

Hier vind u onze blog inhoudsopgave.

Of

Abonneer u nu op onze blogfeed

Rss feedRSS 2.0     Rss feedAtom 1.0

 

 

 

Uw Datum en Tijd

Weersverwachting

Bewolkt

16°C

Heesch

Bewolkt

Luchtvochtigheid: 81%

Wind: 15 km/h

 • 15 Oct 2019

  Rain 17°C 12°C

 • 16 Oct 2019

  Buien 15°C 10°C