Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

Zomervakantie voorbij en het wordt warm weer

Zoals eerder gezegd is de zomervakantie, of zoals onze 2 kinderen dat zeggen “de grote vakantie” ook voor ons weer bijna voorbij. Dit jaar waren we wegens de bekende vakantiespreiding in Nederland, de 2e groep die de dagelijkse bezigheden moeten gaan oppakken. Wij zijn wel de “gelukvogels” met veel vakantie, omdat een van ons in het onderwijs werkzaam is.Vakantie koffer

Aan de andere kant hebben we als nadeel dat we voor een eventuele vakantieboeking ook altijd de “hoofdprijs” mogen betalen. Maar goed zo heeft ieder voordeel ook vaak een nadeel. Het valt me dan ook vaak op, dat andere mensen alleen naar het voordeel (willen) kijken.

Met betrekking tot de nadelen, wat het voordeel direct of indirect opleverde, lijden veel mensen op dat moment aan spontane collectief geheugenverlies. En betreffende die nadelen speelt het weer dan ook nog eens een niet voorspelbaar factor, die menig vakantiepret en planning in de war kunnen gooien. Of je nu wel of niet in Nederland je vakantie doorbrengt.

Niettemin hebben wij dit jaar wel een prettige vakantie gehad in ons eigen bekende “kikkerlandje”.

 

Alleen dat onvoorspelbaarheid van het weer in Nederland.

RegenwolkNet als vandaag.

Kon je gisteren af en toe bijna in de straat zwemmen, omdat het water met bakken uit de lucht viel, zit je vandaag in je tuin met luifeltje uit en voeten omhoog te puffen van de warmte. Open ik de Homewizard, dan zie ik dat de buiten temperatuurmeter, 27 graden aan geeft. En wel 27 graden gemeten in de schaduw.

Onze jongste wilde graag zwemmen in het zwembad, maar door het slechte weer en de vele regen momenten. van de afgelopen dagen,………. sorry en verspreking……. afgelopen weken, heeft het zwembad met zijn zonnecollectoren niet de kans gehad om op temperatuur te komen, dan wel te blijven.

Ook nu kijk ik dan maar eens verder op onze Homewizard Wat de temperatuurmeter van het zwembad aangeeft. Daar zie ik dan ook dat het zwembad vanochtend 19,8° was en dat hij nu een sprong heeft gemaakt naar de 24,6°. Als de zon goed zijn werk doet, hebben we van de zonnematten, die het zwembad verwarmen, vaak een rendement van 4 tot 5 graden per dag. Op dat gebied mogen wij niet klagen, maar nu is het water nog maar 24,6°, te koud om onze kinderen daarin te laten zwemmen.

 

Onze jongste had natuurlijk een heel andere mening en moest en zou zwemmen. Met de ‘wijze” criteria in ons hoofd (Kan het kwaad?Zonwolk Is het gevaarlijk? Kunnen er andere schade of hinder van krijgen?) hebben we het zwemmen toegestaan.

Nou dat was nu eens kort zwemmen. Het zeil eraf halen, trap in het water zetten en het voetenbadje vullen, was bijna even veel tijd, dan de zwemtijd van Tibbe. Tibbe kwam er toen achter dat zijn ouders een beetje, nou eigenlijk erg veel, gelijk hadden. Morgen nog maar eens proberen zal hij gedacht hebben.

 

Maar goed als je nu naar het Nederlandse vakantieweer kijkt van de afgelopen periode, dan moet je toch echt concluderen dat het weer, niet iets was om naar huis te schrijven tijdens deze zomervakantie.En dit terwijl wij gewoon thuis waren en thuis deze constatering trokken. Tja en bij het woord zomervakantie denk ik toch aan wat anders dan regen.

Nee in plaats van te schijnen tijdens de vakantieperiode, gaat de zon schijnen als de vakantie weer voorbij is, de mensen weer hard aan het werk zijn bij hun werkgever en kinderen in klaslokalen zitten te puffen en te dromen, hoe de grote vakantie anders zou zijn geweest bij deze heerlijke zomerse temperaturen.

 

Helaas hebben we het klimaat niet in de hand en dat is toch wel sneu voor de mensen die hun vakantie in eigen land hebben doorgebracht. Zo heb ik ook via, via en via sociale media vernomen dat sommige mensen het heel prettig zouden vinden, als de vakantie een aantal weken zou opschuiven. Je weet wel, gewoon niet meer in juli beginnen met de 1e vakantie, maar ergens in augustus. Zo verhuis je eigenlijk mee met het klimaat. Persoonlijk vind ik het wel een goed idee, om te kijken naar de haalbaarheid van dit voorstel.

Daarbij denk ik persoonlijk dat het ook nog iets zou kunnen opleveren voor het milieu, energieverbruik en kosten besparend zou zijn.

Hoezo milieu en kosten besparend? 

Nu staan er tijdens de vakantieperiode duizenden, wel niet 10 duizenden vakantiegangers in de file, met ronkende motor omdat het Vakantie verkeerverkeersaanbod zo groot is dat de wegen in Nederland en buitenland het niet kunnen verwerken. Zeker nu Nederland samen op vakantie gaat met omringende landen, zoals België, Duitsland etc.

Vervolgens is de vakantie afgelopen en wordt het warm weer. We zijn weer aan het werk en zitten er dus vele werknemers met een draaiende bedrijfsairco te werken, terwijl ze veel liever aan het strand willen liggen wegens het weer.

Door de vakantieperiode(s) op te schuiven, zullen mensen onderweg naar hun vakantiebestemming, vaak minder in de file staan, kunnen de auto’s thuisblijven en is de fiets een fantastisch alternatief. Ook kunnen de bedrijfsairco’s uit, omdat de werknemers met dit warme weer, vakantie hebben en dus niet op kantoor aanwezig zijn. En heel misschien blijven de kosten voor een vakantie ook lager, omdat de vraag naar overnachtingen kleiner is en het aanbod groter, dan bij de vakantieperiode in de huidige periode waarbij de vraag groot is, maar het aanbod van accommodaties eigenlijk te weinig is. Daarbij is gebleken dat mensen uitgeruste en ontspannende naar hun eerste werkdag komen, als de vakantie zonnig en relax is geweest.

 

Dus er zitten aan het opschuiven van de huidige vakantieperiode in Nederland, voordelen. Echter zijn er ook nadelen te bedenken.Tekefoon verdriet Zo is het voor een bedrijf, die internationaal handel drijft, misschien niet zo prettig. Hij heeft op dat moment personeel werken, die zijn afnemers in het buitenland niet kunnen bereiken, omdat deze nu net op vakantie zijn. Of omgekeerd. De buitenlandse afnemer kan de leverancier in Nederland niet bereiken, omdat die net in die periode vakantie heeft, als daar weer wordt gewerkt. Dat is dus ook niet echt handig te noemen.

Daarbij denk ik ook dat sommige mensen niet op deze verandering zitten te wachten. Immers is het al jarenlang zo, dat de zomervakantie begint, gevolgd door de bouwvak (dat bijna 3 weken heel Nederland "stil ligt" of op halve kracht draai). Na de bouwvak is het nog een week of 2 en dan gaan de kinderen weer naar school en normaliseert alles weer naar hoe het was voor de zomervakantie. Toch denk ik dat er wel mogelijkheden liggen.

 

Dus ja, de vakantiespreiding kan dus anders worden ingedeeld, maar zo blijft de kern van dit verhaal dat ieder voordeel ook zijn nadeel heeft, en je vaak moet kijken dat voordelen en nadelen zo goed als mogelijk in evenwicht zijn. En dat is nu m.u.v het weer, wel het geval.

 

Benieuwd naar het weer voor de komende dagen? Die hebben wij hier voor u geplaatst.

 

Anders zou ik weer willen zeggen; tot de volgende ronde.

 

Wil je niks missen van dit artikel of ons gehele blog dan kunt u zich hieronder abonneren op onze nieuwsfeed. Vele anderen gingen u al voor.

  

Nog meer blog items lezen?

Hier vind u onze blog inhoudsopgave.

Of

Abboneer u nu op onze blogfeed

Rss feedRSS 2.0     Rss feedAtom 1.0

 

 

 

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag

 

Abonneer via RSS