Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

 Verjaardag tijdens Vakantie, maar wel alles vergeten. En dan........

Net zoals veel Nederlanders, plannen wij soms ook een weekendje weg in eigen land. Vaak kom je dan uit bij een camping, B&B, een stedentrip of een van de vakantieparken. In ons geval werd het een van de vakantieparken van Centerparcs. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat dit geen goedkope kleine vakanties zijn, maar je hebt dan wel alles bij de hand en de kinderen kunnen van alles doen. Zeker als, net als onze kinderen, het echter water-ratjes zijn die niets liever doen dan ..........ja juist, zwemmen. 

Zoals bij iedere (Centerparcs) vakantie, moet je dingen in voren regelen, zodat je niet ter plaatste voor verrassingen komt te staan. Zeker omdat ervaring leert dat je anders de kans loopt, dat je eerst een 100 meter hindernissen baan moet trotseren, om bij de voordeur van je huisje te kunnen komen met je rolstoel.

Nu zou je dit via de makkelijke weg kunnen regelen, met een "buideltje" geld en te boeken op voorkeur. Dit kost je bij Centerparcs €33 boven

feestdoos

op de normale kosten.

Persoonlijk ben ik permanent tegen dit soort service, omdat ik van mening ben, dat het een recht is om zonder hindernissen de voordeur van je geboekte huisje te kunnen bereiken zonder extra kosten. Daarbij weet ik als consument niet, welke huisjes een normaal recht pad vanaf de straat naar het huisje hebben en welke niet. Vaak is dit issue met een telefoontje op te lossen en zijn er verder geen problemen meer. Zo dus nu ook niet. Maar toch ging het op andere vlakken mis.

Vrijdag 

Deze dag was het behoorlijk winderig en de vooruitzichten waren niet gunstig. Ondanks dat zijn we in de vroege ochtend vertrokken naar Centerparcs De HutteheugteMijn vrouw had daar een huisje geregeld met daarbij een dagpas voor de dierentuin Wildlands, of voluit Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het grote voordeel van deze boeking was, dat je een dag entree betaald en vervolgens 3 dagen toegang krijgt tot dit park. Zo was het voor mij ook nog enigszins te doen en konden dagen in delen gesplitst worden. Daarbij zouden wij ook de verjaardag van onze oudste zoon daar gaan vieren.

Echter kwamen we halverwege de reis er achter dat we de slingers, cadeau's en alle andere zaken vergeten waren mbt de verjaardag van onze oudste zoon. Omdraaien had geen zin, dus we moesten gaan improviseren. Na het bezoek aan de hunebedden en de intrek van onze geboekte bungalow, bleek deze (nog) niet schoon te zijn en was de internetkaart ook niet geleverd.

Ondanks dit hadden we toch nog wat gerust, om vervolgens toch ook nog even richting Wildlands te gaan. Bij aankomst in de dierentuin, bleken we ook nog eens de autipas thuis te hebben liggen, terwijl we wel kaarten hadden gekocht met gehandicapten-korting.

Onze start van de vakantie kon dus niet meer stuk aan "ellende"  en dat beloofde wat, voor de rest van de vakantie. Ik stond op het punt om zo weer naar Brabant af te reizen, om alles wat we vergeten waren, op te halen, of op te laten halen/brengen.

Maar goed. Eerst eens kijken wat er aan de kassa van Wildlands ging gebeuren, nu we de autipas niet bij ons hadden.

 

wildlance logoWildlands

Voorheen heette Wildlands, (Noorder) Dierenpark Emmen en zat deze midden in het centrum van Emmen. In het verleden zijn we er al eens geweest, en toen werd je met een pendelbusje nog gebracht, van het oude (centrum)  naar het nieuwe gedeelte in aanbouw. Op 18 maart 2016 werd Wildlands officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander en op 25 maart 2016 opende Wildlands zijn deuren voor het publiek. Heden is bijna niks meer te zien van de tijd dat het park in aanbouw was en uit 2 locaties bestond. Maar het was zo koud en het zat allemaal niet echt mee.

En verder

Bij aankomst en de omzetting van de Centerparcs-pas naar officieel entreepassen, werd er (gelukkig) niet moeilijk gedaan over het niet kunnen tonen van de autipas zelf. Dit probleem was dus al getackeld door goedwil en klantvriendelijkheid vanuit Wildlands.

Onze vakantie kon nu echt beginnen. En hoewel het erg koud was, was het bezoek aan deze dierentuin zeer goed te doen, omdat ze veel warme binnenverblijven hadden. Daarbij had Wildlands voor iedere bezoeker een warme drank coupon beschikbaar gesteld, om het koude weer te compenseren. Een service die je niet vaak tegen komt in een attractie/dierenpark. De enigste waarvan ik weet die dit standaard doen is Disneyland Parijs, bij aanschaf van 1 menu.

We vonden het heel bijzonder dat je letterlijk tussen de dieren loopt, welke dus gewoon op je rolstoel en schoot klimmen, om vervolgens in je haren te gaan vlooien. Wij vonden het een bijzondere ervaring. En met deze eerste ervaring zijn we terug gegaan naar het park. De kinderen gingen nog lekker van het zwembad genieten samen met Inge, terwijl ik weer mijn bed op zocht om te kunnen liggen en relaxen en te denken hoe we de verjaardag van onze zoon konden gaan compenseren. Hij was immers zondag gewoon jarig.

Zaterdag 

Tijdens deze dag ging er boven mijn hoofd een spreekwoordelijk lampje branden........ Je weet wel, zo'n lampje met een kettinkje waar je aan kunt trekken, in de hoop dat hij dan aan gaat. Ik kreeg het idee, om te informeren, of Wildlands een soort van "verjaardags' arrangement zou hebben. Navraag leerde dat ze wel arrangementen hadden, maar dat deze waren toegespitst op grote groepen en niet op gezin niveau. En daar horen dan ook grote bedragen bij. Nu mag een arrangement wel wat kosten, maar als je gaat praten over honderden euro's word het goed minder.Tot mijn verbazing was dit een vraag die dus eigenlijk nog nooit was gesteld, dan wel over was nagedacht door het team van Wildlands. In mijn optiek lag hier (misschien) ook wel een mooie service/dienst met mogelijk ook een goed "verdien model". Het is en blijft natuurlijk  een commerciële instelling die onder de streep winst wil en moet maken. Maar daar is ook niks op tegen als je iets extra wilt dan alleen entree. Maar de tijd was kort. Heel kort, namelijk 1 dag!

 

Echter bij deze medewerker, was de financiële kant niet het hoofddoel. Zij wilde dit gaan overleggen, of er iets mogelijk was op z'n korte termijn.  Haar visie kwam namelijk voort uit de slogan van Wildlands zelf.

Wildlands Avonturen Dierenpark. Een werelds avontuur.

 

Ik zou worden terug gebeld.

 

Het telefoontje.

Tot mijn verbazing en grote vreugde, had Wildlands wat bedacht, om de verjaardag van onze zoon onvergetelijk te maken. Zo leek het er naar uit te zien, dat zijn verjaardag toch nog goed zou komen.

 

Het idee / De opzet.

Het idee was, dat hij tijdens de Jim's Jungleshow in het zonnetje werd gezet, en na de show nog soort kleine "meet and greet" zou krijgen over 1 van de dieren die in de show werd gebruikt. Na deze leuke expeditie zou het gezin wel honger hebben gekregen en kon men in het nabijgelegen restaurant genieten van een uitgebreide lunch. En de kosten voor dit extra's? Daar kom ik later nog even op terug.

De verjaardag

Onze zoon is weer een jaartje ouder geworden. Hij was vroeg wakker en na het zingen en de cadeautjes, die we nog snel in Emmen hadden gekocht, was het weer tijd om af te reizen naar Wildlands voor een avontuur waarvan wij ook alleen maar de hoofdlijnen van kenden en wat voor iedereen een verrassing zou zijn. 

Bij aankomst, zagen we bij toeval de medewerker die deze dag voor ons had geregeld. Zij feliciteerde onze zoon met zijn verjaardag. Dit was natuurlijk meteen een schot  in de roos.

 

Vervolgens kwamen we alle karakters tegen, die je eigenlijk iedere dag, welkom heten op het middenplein. Toen zij te horen kregen dat Björre jarig was, kwam de 2e spontane verrassing. Ze gingen zingen. Onze zoon genoot zichtbaar.

 

Nog even snel naar de ijsberen omdat ze deze ochtend volop aan het spelen waren op het ijs...

Na dit indrukwekkende begin van zijn dag vol avonturen, besloten we wat te gaan drinken. Immers stond om 12 uur het volgende avontuur op het programma, zoals afgesproken. 

 

We gingen naar Jim's Jungleshow. Deze zeer leuke voorstelling gaat over een persoon genaamd Jim, welke op zoek is naar een bijzondere vogel en waarvan zijn avontuur een andere wending krijgt, dan gepland. Hij stort namelijk neer met zijn vliegtuig. In deze show, laat hij dieren zien en verteld hij er ook over, waarbij ook interactie is tussen Jim en publiek.

 

Waar kennen we dat van: "een andere wending, dan bedacht". Maar goed. na de show hadden we dus een privé Greet en Meet met Jim en 1 van zijn dieren. In dit geval het dier welke Björre het indrukwekkendste dier vond ; De konings-python. Een slang welke je niet als das om je nek wilt hebben, omdat het een wurgslang is die erg sterk is.

Toch hebben Björre en Tibbe deze slang mogen "aaien" en vast houden. Voor Björre een ervaring om nooit meer te vergeten. De spanning was ook op beide gezichten af te lezen, alsmede ook de trots dat ze hem hebben vast gehouden.

 

Nog vol van de indrukken, gingen we naar het restaurant waar we hartelijk werden ontvangen en een heerlijke lunch op ons stond te wachten. Er was eten in overvloed, we begonnen met soep gevolgd door een broodje kroket of andere snack. Als je hierna nog honger zou hebben, dan heb je zelf iets fout gedaan. Dat is een ding wat zeker was.

Jim Bjorre TibbeHet einde was in zicht.

Er was een tijd van komen en tijd van gaan. En de tijd van gaan was gekomen. Maandag moest iedereen weer naar school en werken.

Na deze lunch was het dan ook onze tijd om dit avontuur af te sluiten. De kinderen mochten ieder nog een dier kiezen, welke ze nog graag wilde zien, om daarna terug te gaan naar ons huisje op Centerparcs. 

Voldaan reden we de parkeerplaats af, en voordat de slagboom open ging, waren de eerst "luikjes" gesloten. Waar zou de kleinste over dromen? 

De jarige job heeft Centerparks ook niet gehaald en we reden dus met 2 slapende kinderen het Centerparcs terrein op. Het was een geslaagde (verjaar)dag die niet zo goed had kunnen verlopen, als Wildlands zijn medewerking en inzet niet had gegeven.

 

We zijn nu bijna 2 maanden verder en deze dag komt nog regelmatig te spraken. Zeker de Koningspython blijft een intrigerend dier voor beide kinderen.

En nog terug komen op de kosten zoals beloofd?

Het gaat niet om het exacte bedrag. Het gaat om hoe het bedrag in verhouding staat, met wat Wildlands geboden heeft.

Die waren in ons optiek in te delen onder het kopje "goedkoop". In ons optiek mocht de prijs daarvan best hoger zijn, gezien wat men vanuit Wildlands heeft georganiseerd, in welk tijdsbestek en hoe de lunch er uit zag. Daarbij speelt natuurlijk de beleving van de jarige ook een rol.

 

Wij zijn Wildlands dan ook erg dankbaar voor deze mooie ervaring, die zij ons en onze kinderen hebben gegeven. Ook willen wij via deze weg, de betreffende medewerkster als zijnde de karakters bedanken voor die extra "touch" die zij met hun optreden en geregel hebben gegeven aan de verjaardag van onze oudste zoon. Het is en was een aanrader voor iedere jarige die dit in gezinskring zou willen vieren. 

 

Rest mij verder niks anders dan maar weer te zeggen:

 

tot de volgende ronde.

 

Wil je niks missen van dit artikel of ons gehele blog dan kunt u zich hieronder abonneren op onze nieuwsfeed. Vele anderen gingen u al voor.

  

Nog meer blog items lezen?

Hier vind u onze blog inhoudsopgave.

Of

Abboneer u nu op onze blogfeed

Rss feedRSS 2.0     Rss feedAtom 1.0

 

 

 

 

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag

 

Abonneer via RSS