Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

Hoe probeert Essent van een probleem, een klant probleem te maken.

Na het Praxis debacle uit een van onze eerdere blog items, hebben we nu een andere organisatie, welke in ons optiek "de plank finaal mis slaat" en dus ook een eervolle vermelding mag krijgen op onze site. Ik zou dan ook Essent van harte welkom willen heten met het behalen van een blog item op familievanpinxteren.eu/blog.

Van Toon naar Nest

toonNet als veel andere Nederlanders zijn wij ook verzot op slimme Thermostaten. Nu is bekend dat een slimme thermostraat niet altijd (even) slim is en/of niet netjes met de gebruikers privacy om gaat. Echter weerhoudt ons dat niet, om toch ook zo’n thermostaat tegen de muur te hebben.

 

Eerst hadden we een Toon van Eneco. Dit was een mooie thermostaat met veel leuke functies en zolang je het bijbehorende abonnement betaald is het in ons optiek een van de beste slimme thermostaten. Echter als je stopt met betalen van dit abonnement, dan sluit Eneco alles af en heb je een veredelde dure kamerthermostaat over. Ook de data aan gasverbruik en stroomverbruik, verdwijnt gewoon zoals gas verdampt in de open lucht, terwijl hier wel altijd voor is betaald. Een back-up optie, om deze gegevens te bewaren is er niet. Ook de aanschaf van randapparatuur, zoals een slimme stekker, rookmelder of inzichten te verkrijgen in de zonnepaneel gegevens moet apart gekocht worden. Stopt het abonnement dan kun je deze randapparatuur ook niet meer gebruiken. Je wordt dus indirect, naarmate je investering in randapparatuur, afhankelijk gemaakt van het abonnement bij Toon. 

Eneco is daar wel duidelijk over, maar als consument sta je er eigenlijk niet goed bij stil en doet het pas “pijn”, als je inderdaad overweegt om te stoppen of daadwerkelijk stopt met het abonnement.

 

NefitWij zijn toch gestopt. Toon verkocht en hebben vervolgens de Nefit Easy aangeschaft. Echter bij onze eerste energie jaarrekening bleek deze slimme thermostaat, in onze configuratie, duurkoop te zijn. Toon kon niet modulerend met onze Nefit ketel en stond dus op aan-uit.

De Nefit Easy kon onze ketel wel modulerend aansturen, echter moest er dan een tussenmodule gebruikt worden. Gezien modulerend minder gas zou gebruiken was dit een win-win situatie. Zeker omdat we het ook over een Nefit ketel en Nefit thermostaat hebben. Het moest dat toch goed komen. Dus zogezegd zo gedaan.

Echter bij de jaarafrekening bleek dat we 330 kub gas meer verbruikt te hebben dan destijds met Toon op aan-uit. Na een “proef op de som” methode met een Nest 2e gen. thermostaat die weer op aan-uit stond, bleek dat de Nest ongeveer 1 cub gas per dag minder nodig had dan de Nefit Easy op modulerend. Dit keer 365 en dan kom je ongeveer aan de 330 kub extra gas verbruik. Navraag leerde dat de combinatie van een oude ketel en de moderne Nefit easy geen 100% perfecte energiebesparende slimme thermostaat was.

---> Zie het als, het praten (Nefit Easy) met een buitenlander (oude Nefit ketel) in combinatie met een tolk (ontzettingen d.m.v. Nefit easy connect module) ). Als de tolk jouw tekst anders interpreteert dan kan de buitenlander (ketel) het ook anders begrijpen en/of reageren.

 

Nest EssentNu waren we net klant geworden van Essent en kregen we de mogelijkheid om de Nest aan te schaffen in de klanten webshop voor een leuk bedrag. Gezien de Nefit toch van de muur was, was het op marktplaats zetten zo gebeurd en verkocht. De Nest in de Essent shop was dan ook zo aangekocht.

Alleen dat leveren met installatie... Wachttijd van 4 weken was normaal. Dit zou betekenen dat we dus 3 - 4 weken geen thermostaat zouden hebben. En dat voor een installateur die welgeteld 10 schroefjes vast moest zetten.

  • 2 voor de thermostaat,
  • 2 voor thermostaat aan muur,
  • 2 voor draad thermostaat met nestmodule ketel,
  • 2 voor nestmodule met ketel
  • en de laatste 2 om de nestmodule aan de muur te monteren.

Na wat bellen kon ik de Nest bij de Essent servicepartner binnen 24 uur ophalen, met de mededeling dat alle garantie zou komen te vervallen. Dit is natuurlijk niet conform de wettelijke rechten die een consument heeft bij de aanschaf van producten.

Na een klachtenprocedure kwam Essent tot inkeer en geeft nu wel de wettelijke consumenten garantie van 2 jaar op de Nest, maar niet op installatie. Dit is terecht want de installatie is niet door Essent of zijn servicepartner gerealiseerd en daar kan dus ook geen garantie over worden verleend. Echter als alles werkt, dan werkt het. Zeker met de configuratie "aan-uit schakeling" doet de Nest het wel of niet. Er zit niks anders tussen En die 10 schroefjes zal het hem ook niet doen.

Dus tot dusverre was er niks aan de hand, maar wij zitten ook niet stil en houden ons graag op de hoogte over zaken m.b.t. automatisering en producten welke wij gebruiken.

Het probleem.

Zo kwamen wij op de website van Essent het volgende tegen:

Seizoenbesparing uiting

Na het lezen hiervan, begon mijn pinnige Hollanders gevoel op te spelen en gingen de dollartekens al in mijn ogen rollen. Ik kon besparen met mijn Nest zonder aan comfort in te boeten. Ik had natuurlijk al bespaard door afscheid te nemen van de Nefit Easy, maar hoe meer hoe beter voor ons portemonnee. En het mooiste was dat dit voor Essent klanten kosteloos beschikbaar is.

En het toeval is nu net dat ik pas Essent klant ben geworden en een Nest heb.

 

Maar………….in mijn achterhoofd zat een stemmetje dat riep:

Hallo, Hallo, wakker worden en logische nadenken.........

“Hoe weet jouw Nest dat je energieleverancier nu Essent is of is geworden?”

 

seizoenbesparingTja, en daar zit wat in, omdat mijn Nest, net als veel meer Nest thermostaat, elders zijn gekocht en/of via selfservice zijn geïnstalleerd. Maar goed, er staat toch duidelijk dat het kosteloos beschikbaar is voor klanten van Essent en er staat niet dat de Nest door Essent verkocht en geïnstalleerd moest zijn. Dus.. laten we dit eens per mail vragen aan de klantenservice van Essent.

Vervolgens kreeg ik een telefoon van een medewerker welke mij verzocht contact op te nemen met Nest support. Nest zorgde voor de seizoensbesparing programma in combinatie met Nest.

Ik heb dus dezelfde dag contact gezocht met Nest support. 45 Minuten wachttijd voordat ik een Nest medewerker sprak, maar daarna weet jePdf logo ook meer. Althans dat hoop je natuurlijk.

Wat bleek en ook te lezen is in de doorgestuurde informatie vanuit Nest:

 Wat doet Seizoensbesparingen?

De functie Seizoensbesparingen gebruikt alles wat je Nest Thermostat heeft geleerd over je huis en je temperatuurvoorkeuren en ontdekt zo hoe je energie kunt besparen zonder aan comfort in te boeten. De functie kan bijvoorbeeld bepaalde temperaturen in je schema automatisch aanpassen om ze efficiënter te maken.De temperatuuraanpassingen die Seizoensbesparingen uitvoert, zijn heel subtiel. De gemiddelde aanpassing is vaak niet meer dan 1 °C. De grootste aanpassingen vinden plaats terwijl je slaapt of de deur uit bent, zodat je er waarschijnlijk niets van merkt. Je kunt overigens de temperatuur wijzigen of het schema aanpassen wanneer je maar wilt.

Wie kan Seizoensbesparingen gebruiken?

Seizoensbesparingen is beschikbaar voor Nest Thermostat-gebruikers die klant zijn van een energiepartner van Nest.

EN DAN DEZE PASSAGE NOG.

 

Waarom is Seizoensbesparingen alleen beschikbaar via de energiepartners van Nest?

Seizoensbesparingen maakt gebruik van Auto-Tune, een Nest-technologie die veel geheugen, opslagruimte en rekenkracht vereist. Het uitvoeren van Auto-Tune is kostbaar, maar door samen te werken met energieleveranciers hoeven we deze kosten niet door te berekenen aan onze klanten.

 

Het is dus niet Nest die dit aanbiedt, maar het is een dienst die alleen beschikbaar is via van de energiepartner. De energiepartner bepaald dus wie gebruik kan maken van de deze seizoensbesparing programma zoals in de pdf verwijzing is te lezen, en moet dit dus ook regelen voor zijn klant. Er is ook een reden aangegeven waarom dit alleen via een energiepartner word uitgevoerd. Nu voelt U hem vast wel aankomen.

 

Wie is hier de energiepartner van Nest? 

Correct Essent!

Dus maar weer naar Essent. Gaan we het befaamde "van het kasje naar de muur" krijgen?

Pdf logoDus maar weer een mail terug naar Essent, met de boodschap dat ik bij hun moet zijn.

Uiteindelijk zijn er diverse telefonische contacten geweest met een vast persoon van de klantenservice en toen kwam er een wel heel bijzonder antwoord vanuit Essent.

Mijn mond viel open van verbazing en mijn broek zakte spontaan naar beneden. Ik zou bijna mijn Nest thermostaat hoger gaan zetten om de kou van mijn afzakkende broek te compenseren. Echter is dit natuurlijk niet echt energiebesparend en lost het "probleem" ook niet op... Hieronder kunt je het antwoord lezen.

Pdf logo

Na mijn eerste verbazing kwam het kookpunt.

“Het kan toch niet zo zijn, dat Essent, op zijn of haar website meldt dat dit seizoensbesparing programma kosteloos beschikbaar is voor klanten van Essent en vervolgens zij niet kunnen zorgen dat dit in onze Nest wordt geactiveerd.

In plaats van zich in te spannen om zich te conformeren aan hun eigen uitingen op hun eigen website, moet de klant maar met Nest kijken hoe deze ernergiepartner gerelateerde module actief kan worden gemaakt. En als dit dan zou lukken, wat niet gaat lukken, Essent dan de informatie zou willen krijgen hoe dit is gerealiseerd, om zo alle andere klanten welke een Nest hebben aangeschaft via een ander kanaal dan Essent en/of zelf hebben geïnstalleerd of later klant zijn geworden van Essent en al een Nest in het bezit hebben, ook te kunnen helpen”

Gezien deze reactie en mijn verbouwereerd gevoel, heb ik verzocht om mijn vraag op te waarderen tot klacht, zodat we, indien nodig deze later kunnen escaleren tot geschil en, indien er geen adequate oplossing komt, deze hele casus vervolgens kunnen voor leggen aan de geschillencommissie of rechtbank.

Pdf logo

Het probleem wat nu is “bloot” gelegd  (P.s en met deze bloot legging heeft het ook hierbij geen zin om de temperatuur van de Nest hoger te zetten!) gaat veel meer mensen aan en geeft ook zeker een afbreuk aan het energiepartnerschap dat Essent heeft met Nest en beide partijen deze partnerschap maar al te graag uitdragen in alle vormen.

 

Zoals men in mijn reactie op dat van Essent kan lezen, ben ik van mening dat Essent deze functie dan ook niet mag en kan gebruiken om zo de Nest aan te prijzen of de keuze van een consument, om voor Essent als leverancier te kiezen te beïnvloeden. Zeker als u al een Nest bezit en dus wisselt van leverancier, speciaal voor deze besparing mogelijk omdat u zo meer uit uw Nest denkt te kunnen halen en dus ook mogelijk zou kunnen besparen. Ook kan ik nergens uitsluitingen vinden om deze dienst wel of niet te leveren

 

En om vervolgens te denken dat jouw probleem (het niet kunnen realiseren van wat je roept) de klant zijn probleem te laten worden is helemaal van de zotte!

Daarbij denk ik zelf dat er meerdere oplossingen mogelijk zijn, en het helemaal niet moeilijk is om te realiseren. Alleen het zal voor Essent wel kosten met zich mee gaan brengen. En ofdat ze dat willen... Dat is niet aan mij om dit te bepalen. Ik ben klant van de energiepartner van Nest. Tja de slogen heeft nu ook nog een andere betekenis gekregen. Maar dat even terzijde.

 

essent levert

Essent levert? Alleen nu (nog) even niet

En hoe nu verder?

Dit is wat mij betreft is dat heel duidelijk, zoals dit ook is te lezen in mijn laaste reactie richting Essent, namelijk ;

Het zorgen dat het beloofde programma's nu en in de toekomst, welke door Essent als energiepartner van nest worden aangeboden, ook aan mij worden aangeboden als klant van Essent met een Nest.Is dit totaal niet mogelijk (en dat betwijfel ik ten zeerste) dan verzoek ik nog een extra korting op de bij u aangeschafte Nest, ten gevolgen van de huidige en toekomstige beoogde besparing verwachting. Het bedrag wat ik dus door uw toedoen mis loop, ga lopen.

 

Wel betekent dit dat we nu in een patstelling zijn beland, welke zeker nog een een vervolg gaat krijgen.

 

 

Net als bij het artikel "is reclame altijd wel reclame", zullen wij u op de hoogte houden van dat vervolg en de uiteindelijke oplossing of indien dit nodig blijkt het "harde" eindstation door een gerechtelijke of geschillencommissie uitspraak. Maar nogmaals zoals eerder is aangegeven denk ik dat het niet zover hoeft te komen? Zodra er nieuws is, zullen we in ieder geval dit artikel verder aanvullen. Zo krijgt u een heel helder en eerlijk beeld over de gang van zaken.

 

Update icoonUpdate 3 maart. We zijn nog geen 24 uur verder en hebben via onze website een bericht ontvangen vanuit Nest. De medewerker, welke verantwoordelijk is voor het  partnerschap tussen Nest en Essent, wil graag wegens dit artikel in contact met ons komen. Zonder onze telefoonnummers etc. is een persoonlijk contact moeilijk. Wij hebben dus ook meteen onze gegevens naar Nest verzonden en wachten nu rustig het persoonlijk contact af.

 

Ook Essent heeft per mail gereageerd op de klacht of verzoek tot opwaardering vraag naar klacht. Echter word er in het antwoord aangegeven dat wij nog niets zouden hebben gehoord over het seizoensbesparing product. Hoezo niks gehoord? Ik zou zeggen tegen deze bewuste medewerker:

Verdiep je eens in de contacten welke er al zijn geweest! Of nog makkelijker. Lees dit item eens! Je bent dan ook meteen helemaal bij en weet je meteen dat het antwoord wat je nu hebt gegeven, niet klopt met de vraagstelling of het beoogde doel daarvan.

Maar goed. Er zijn nu een aantal lijntjes gaan lopen. Nest gaat daarin voortvarender te werk dan Essent. Daarbij vind ik nog steeds dat de verantwoordelijkheid tot het oplossen van dit issue bij Essent ligt en niet bij Nest, al begrijp ik de stap van Nest natuurlijk wel. maar goed er is nog geen oplossing voor mij en vele anderen met mij.

2e Update -> Ik heb net telefonische contact gehad met eerder genoemde persoon binnen Nest. Het was een prettig gesprek. Daarbij ligt het verhaal een stuk genuanceerder dan dat Essent verteld of publiceert op zijn eigen website. Kort maar krachten komt het er eigenlijk hier op neer:

 

Seizoensbesparing is een dienst die 1 keer per jaar door Nest, namens de energiepartner, in dit geval Essent, naar de  Nest thermostaat word gestuurd.

Je krijgt daarvan vanzelf een melding. Echter zijn er een aantal belangrijke punten die je moet weten;

  • De nest thermostaat is actief. Dus aangemeld / geinstaleerd.
  • De "activatie" van deze dienst vind 1 keer per jaar plaats. Installeer je na die "activatie" je Nest (in mijn geval dus) dan zul je een jaar moeten wachten. De activatie heeft in het jaar 2017 in Januari plaats gevonden.
  • Deze voorwaarde is heel belangrijk De Nest Thermostat moet afkomstig zijn van Essent en/of door Essent zijn geleverd en mag dus niet zijn aangekocht in een Mediamarkt, BCC, Wehkamp of welke shop dan ook. Nest weet namelijk welke thermostaten naar Essent zijn gegaan en het zijn ook die thermostaten welke de dienst 1 keer per jaar krijgen aangeboden.
  • Nest heeft (nog) geen oplossing om Thermostaten, die elders zijn gekocht en/of geïnstalleerd, alsnog  te voorzien van deze functie. Activatie verzoek niet ontvangen? Weer een jaartje wachten.

 

Nest geeft ook aan dat dit een verbeterpunt is, dat ze gaan onderzoeken en hopen dat dit in de toekomst kan worden opgelost. Aldust Nest. Ik heb daarbij aangegeven dat het misschien een optie is om deze functie aan een Nest pro account (installateurs account)  te koppelen en de inloggegevens te verstrekken aan de energiepartner. Zo kan de energiepartner deze inlog verstrekken aan zijn klanten welke, om wat voor reden dan ook, naast het spreekwoordelijke net vissen.

Wat betekend dit nu concreet van mensen die een Nest hebben en klant zijn van Essent.

Concreet betekend dit dus eigenlijk dat de informatie op de website van Essent niet deugd. Dat is een ding wat nu al zeker is.

 

Het seizoensbesparing programma is namelijk niet alleen voor klanten van Essent. Het programma is voor klanten welke zijn of haar Nest thermostaat hebben aangeschaft bij Essent of via Essent geleverd. Alle andere klanten van Essent die wel een Nest hebben, maar niet geleverd door Essent krijgen deze dienst ook niet aangeboden, omdat Nest die bewuste thermostaat niet aan Essent heeft geleverd en dus ook niet weet dat zij klant zouden zijn van Essent. Daar tegenover zijn er dus ook klanten welke geen klant (meer) zijn van Essent en deze dienst wel krijgen aangeboden. Waarom? Heel simpel. Zij hebben hun thermostaat destijds afgenomen van Essent.

Maar we zijn er nog niet..................................................................

Wat nu als ik denk een Nest te hebben, die door Essent is geleverd?

Het word nog veel interessanter als je nog even goed door beredeneert. En daar ben ik helaas erg goed in.

Essent maakt gebruik van onderaannemers welke namens Essent de thermostaat bij de mensen komt installeren. Dit wel met een wachttijd van 4 weken of meer, maar goed dat is weer een andere discussie en service verbeterpunt.

 

 

Deze zogeheten onderaannemers hebben vaak ook een eigen bedrijf met een eigen markt in de installateurs branche van verwarming en elektra. Ook daar worden Nest thermostaten verkocht, dan wel geschonken. bijvoorbeeld bij de  aanschaf van ketel.

U voelt hem natuurlijk weer aankomen;

Wie geeft mij nu de garantie dat mijn Nest, een Nest is welke aan Essent is geleverd en welke niet door de onderaannemer elders is ingekocht?

En natuurlijk VisaVersa.

Wie geeft mij nu de garantie dat mijn Nest, een Nest is die niet van Essent afkomstig is. Want blijkbaar zit er verschil tussen een thermostaat geleverd aan Essent en een andere Nest Thermostaat.

Het 2e regeltje is voor mij van minder belang omdat mijn thermostaat gekocht is bij de klanten-webshop van Essent. Maar ik vond het toch wel belangrijk om dit hier aan te stippen. Maar nu terug naar de kern.

 

Zoals aangegeven heb ik mijn Nest niet laten installeren, maar opgehaald bij een onderaannemer (Aannemer A) en nu weet ik dat deze onderaannemer (Aannemer A) de installatie vervolgens weer uitbesteed aan nog een onderaannemer (Aannemer B). Ik heb mijn Nest, die in de webshop van Essent is aangekocht, opgehaald bij Aannemer A. Heb ik dan een Essent Nest thermostaat, en krijg ik de functie volgend jaar aangeboden?

Of heb ik een Nest thermostaat welke door  Aannemer A zelf is ingekocht? Ik de functie dus ook volgend jaar niet krijg en dus een Nest thermostaat heb, welke 1 (geldbesparende) functie minder heeft, dan de Nest thermostaat van de  buurman welke ook van Essent afkomstig is.

Wie zal het zeggen? Essent Misschien? We wachten gestaagd af.

 

Update icoonUpdate 8 maart. Vandaag heeft Essent gebeld naar aanleiding van mijn vraag, welke wij hebben opgewaardeerd tot klacht. Het was een prettig gesprek, waarin mijn toonzetting niet altijd even vriendelijk is geweest. Maar dit zit ook in het "aard van het beestje", zullen we maar zeggen. In dit gesprek van 41 minuten heeft Essent aangegeven dat men veel uitzoekwerk heeft verricht en dat men ook contact heeft gehad met de onderaannemer, welke hier in de regio de Nest thermostaten installeert voor de klanten van Essent. Dit was ook de primaire reden om mij niet eerder te informeren. Het is daarbij ook gebleken dat ze geen contact hebben opgenomen met de persoon binnen Nest, welke ik wel heb gesproken en tevens verantwoordelijk is voor het partnerschap Nest-Essent. Persoonlijk vind ik dit bewonderenswaardig. Zeker nu deze persoon binnen Nest mij 24 uur na publicatie van dit artikel, de juiste en bruikbare informatie kon geven, iets wat een hele afdeling binnen Essent,dat zich met Nest bezig houd niet lukt. Ik heb me dan ook hopelijk afgevraagd, waarom niet met desbetreffende persoon binnen Nest contact is opgenomen.

 

In het gesprek kwamen een aantal zaken aan de orde, welke dus niet in de lijn lagen van wat ik al wist of had uitgezocht en hier ook al had gepubliceerd. Zo werd de dienst Nest pro geen account genoemd, maar een identificatie voor monteurs die een Nest installeert. Tja, het is maar wat je onder account verstaat, maar als ik de betekenis van het woord  "account" opzoek, krijg ik de volgende betekenis;

Account
het account zelfst.naamw.Uitspraak:   [ə'kɑunt] Verbuigingen:   account|s (meerv.)  
toegang tot een bepaald computernetwerk, bijvoorbeeld door een abonnement Voorbeeld:   `een account aanvragen bij een e-mailprovider`
Bronvermelding:© Kernerman Dictionaries. Spelling...  vermelding.

Nest pro is dus zeker een account, in de zin van het woord. Voor alle lezers die iets meer willen weten over dit programma (en anders overslaan):

Wat is Nest pro

Nest Pro is een programma voor installateurs welke exclusieve trainingen en tools  krijgen met daarbij live VIP support, nieuwe klanten met professionele prijzen en marketingtools om het bedrijf van de installateur te kunnen laten groeien met als uiteindelijke doel ook Nest goed in de markt te kunnen zetten onder uniformele richtlijnen. Bij dit programma hoort een afgeschermd gedeelte (account) binnen de Nest omgeving, waar de Nest organisatie zaken behandeld welke (nog niet) voor de consument belangrijk zijn. Daarbij worden deze gegevens, bij installatie van een monteur, ook in de Nest gezet. Zo weet Nest meteen wie deze heeft geïnstalleerd, en zijn diverse statistieken voor Nest natuurlijk zo te maken. Of er daadwerkelijk statistieken worden gemaakt tbv de bedrijfsvoering Nest, is een aanname en denken met mijn "boeren verstand". 

 

Dat het nest pro account geen invloed heeft, zoals eerder gedacht, tot het identificeren of ik klant van Essent zou zijn en bij een positieve match, deze de speciale extra optie toegewezen krijgt, was in een eerder stadium ons bekent. Ook het feit dat de seizoensbesparing niet kan worden geheractiveerd, was ons ook al bekent.

Essent gaf wel toe dat de communicatie met mij erg rommelig is verlopen en dat bepaalde informatie tussen afdeling en contactpersoon niet altijd correct zijn geïnterpreteerd en/of verkeerd zijn gecommuniceerd richting mij.

Dat deze casus ook word meegenomen om de service in de toekomst voor mij en u te verbeteren, mag vanzelfsprekend zijn.

Verder bleek dat het bestaan van dit artikel, niet bij Essent en/of de gesproken persoon bekend was, ondanks dat ik dit  artikel via @essent twitter als op de Essent Facebook pagina bekendheid heb gegeven.

Op de vraag of Essent al officieel had gereageerd op dit artikel moest ik helaas het antwoord "nee" geven. Als mijn onderbuik gevoel klopt, zal het me nu niet verbazen als Essent binnenkort wel met een officieel statment gaat komen inzake dit artikel. Als deze komt, zal ik deze ook uiteraard hier met u als lezer delen. Ook het antwoord op de vraagstelling of wij nu een "Essent" Nest thermostat hebben (en volgend jaar de optie wel krijg aangeboden), of een "aannemers"  Nest, zal nog verder worden uitgezocht. Daarbij bleek dus ook dat Essent niet eens wist dat de serienummers van de Nest gekoppeld zijn aan het energiepartnerschap en dus ook de primaire koppeling vormt tussen het wel of niet krijgen van de seizoensbesparing optie. Essent heeft nu nog een hoop uitzoekwerk te gaan en zien, volgens mijn gevoel, in dat deze informatie van belang is voor verder correspondentie omtrent energiepartner programma's zodat de consument juist word geinformeerd en website informatie klopt met de werkelijkheid. Zodra over deze vragen duidelijkheid is, krijg ik daarvan een terug koppeling en dus ook u in de vorm van een update.

 

A-fijn mijn Nest thermostat werk fantastisch. Helemaal nu er door mij een koppeling is gerealiseerd tussen de Nest en Raspberry pi3. Door deze koppeling is het mogelijk geworden om een opdracht te verstrekken via Siri, de persoonlijke pratende Apple assistent. De raspberry vertaald deze stem opdracht in een opdracht voor de Nest die vervolgens deze opdracht uitvoert. Nu toch maar langzaam gaan kijken naar een Nest Rookmelder-kooldioxine melder, zodat deze word geactiveerd, de ketel af sluit, zodra er kooldioxine word gedetecteerd en ons natuurlijk waarschuwt

Maar we wachten eerst nog  even af met welke informatie Essent nog komt. 

 

Update 17 april. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en Essent hult zich (nog) in stilzwijgen. Een paar dagen geleden hebben we een mail verzonden met verzoek tot het geven van de spreekwoordelijke "stand van zaken". We zijn nu dus aan het afwachten of er een reactie komt. 

 

Update 19 april. Vandaag heeft Essent gereageerd per twitter. De twitterende medewerker had de blog gelezen en kon alleen terug vinden dat ik inderdaad een Essent Nest zou hebben tegen de muur en daarover ook naar mij is bericht. Ik heb erg veel twijfels over het antwoord, maar ik kan dat nu (nog) niet controleren. Ik weet wel zeker dat ik dit antwoord niet heb gehad of vernomen, maar dat is altijd mogelijk. Er verdwijnen tegenwoordig veel poststukken omdat ze in de verkeerde brievenbus gestopt worden, of omdat de mail-duif vrij regelmatig een afslag mist, die een spammer tot vervelends toe wel kan vinden. Daarom zullen we nu wel even de zaak laten rusten totdat er weer een energiepartner programma word aangeboden door Nest. Blijk ik deze dan wederom niet te krijgen, dan heeft Essent een behoorlijk en serieus probleem, want dan blijken alle antwoorden niet goed uitgezochte antwoorden te zijn, waar ik dan ook een financiële compensatie tegenover wil zien. Laten we hopen dat het niet zover zal komen en Essent de correcte informatie, via welke medium dan ook, aan zijn klanten verschaft!  

Ik zou weer (maar) willen zeggen; Als we meer horen update we natuurlijk altijd dit artikel. Maar tot zover is het klaar en afwachten. Er blijft dus alleen nog over ............tot de volgende ronde.

 

Opmerking: Wel willen wij u nog mededelen dat wij namen van betrokken personen of personen welke namens de organisatie('s) berichten, wegens privacy overweging verwijderen. Dit heeft ook, in ons optiek, geen meerwaarde voor dit artikel, en de personen in kwestie handelen daarbij in belang en bij monde namens hun werkgever. Zij hoeven zich dan ook niet persoonlijk aangesproken te voelen. 
 
Wil je niks missen van dit artikel of ons gehele blog dan kunt u zich hieronder abonneren op onze nieuwsfeed. Vele anderen gingen u al voor.

  

Nog meer blog items lezen?

Hier vind u onze blog inhoudsopgave.

Of

Abboneer u nu op onze blogfeed

Rss feedRSS 2.0     Rss feedAtom 1.0

 

 

 

 

Uw Datum en Tijd

Weersverwachting

Parse error in downloaded data

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag

 

Abonneer via RSS