Cookies? Koekie-monster heeft ze niet opgegeten en dus gebruiken wij cookies op onze site voor bezoekers statistieken.

WELKOM BIJ DE FAMILIE VAN PINXTEREN

Altijd Gewoon - Gezellig en Huiselijk

Vertaling

nlsqbgcazh-TWcsenfrdeelplrotr

Zoek

 

Is alles echt zo geloofwaardig als het lijkt.

Vraagteken

Ik zit naar buiten te kijken en ondertussen staat op de achtergrond de tv aan. Het is somber weer en het regent. Op de achtergrond hoor ik de nieuwslezer berichten over de zoveelste terroristische aanslag, een verkiezingsuitslag in Engeland die ook met een versplintering van het “politieke landschap” te maken krijgt en hoe Trump steeds verder in de problemen komt.

 

In mijn achterhoofd hoor ik mijn oma nog zeggen: ”de wereld vernietigd zichzelf”. Is dit geloofwaardig?

Als je zo zit te bedenken dan leven we eigenlijk toch in een hele rare en wispelturige wereld en/of samenleving.

Hier een aantal gedachten: 

Brexit

vlag Engeland23 juni 2016. Engeland kiest in een referendum om de Europese Unie te verlaten. Echter een dag later willen de Britten een nieuw referendum wat er niet is gekomen. Vervolgens treedt er wel een wisseling op in Premierschap. Op 29 maart 2017 heeft de Britse regering artikel 50 (uittreding Europese Unie) in gang gezet. Om een zo goed mogelijke onderhandelingspositie met de EU te krijgen, heeft de nieuwe Premier een verkiezing uitgeschreven, met als doel om een meerderheid te halen in het Lagerhuis. Helaas is dit niet gelukt en is het tegenovergestelde gebeurd. Er is een minderheid ontstaan, waardoor ook de uittreding mogelijk in gevaar komt. Krijgen we direct een exit van de Brexit? Dat zou helemaal het toppunt worden.

Update(je): Tijdens het het maken en het definitief plaatsen van dit artikel, is bekend geworden dat premier May gewoon aan blijft, ondanks de grote nederlaag en dus ook de onderhandelingen van de Brexit gaat voeren. Echter zal het wel moeilijk gaan worden, om goede deals met EU te verkrijgen. Maar goed we gaan zien waar de Brexit toe gaat leiden.

Trump

vlag AmerikaEn dan hebben we natuurlijk de Trump-soap. Met een campagnebudget die vele malen lager lag dan van zijn rivaal Clinton, weet Trump, de machtigste man op aarde te worden en mag hij zijn intrek in het Witte Huis nemen.

En dan stapelen de negatieve feiten zich in een razend tempo op. Waar normaliter de president en zijn vrouw samenwoning in het Witte huis, is dit bij de nieuwe president niet zo vanzelfsprekend. In korte tijd hebben diverse ministers het spreekwoordelijke “veld moeten ruimen” en worden beperkingen mbt reizen van en naar America door de rechtbank keer op keer vernietigd.

Blijkt zijn campagne mogelijk beïnvloed te zijn door de Russen en moet de onafhankelijke FBI-directeur, belast met dit onderzoek, op last van Trump, vertrekken. Daarbij lijkt het er op dat Trump, van ruziën met de pers een hobby heeft gemaakt en graag als een olifant door de porseleinen EU/wereld-kast loopt en graag vooraan staat in een strak pak.

De machtigste man op aarde, blijkt dan in een keer niet zo machtig te zijn, dan sommige mensen denken.

Maar het is ook de president die voor het eerst de MOAB-bom heeft gebruikt. Een bom die de zwaarste niet-nucleaire bom is en al sinds 2003 in het bezit is van Amerika, maar voor tot dusverre nooit was gebruikt.

Noord-Korea

En dan te bedenken dat hij ook de lanceercodes van nucleaire bommen in handen heeft en Noord-Korea blijft provoceren. Het is dan ook een angstaanjagend en explosief kruitvat te noemen, met grote vergaande gevolgen als Trump deze bommen ooit zou gebruiken. Persoonlijk acht ik hem daartoe wel in staat, maar dat is iets wat voor beide leiders van toepassing is. 

Isis

Terwijl wij hier broederlijk naast elkaar leven en elkaar in hun waarde en geloof laten en graag met woorden de dialoog zoeken bij patstellingen, is er aan de andere kantKaarsen van de wereld een groep die het geloof aangrijpen om mensonterend handelend te rechtvaardigen. En deze groep heeft ook diverse vertrouwelingen, die deze boodschap ook elders proberen af te dwingen dmv aanslagen op nietsvermoedende mensen, kinderen en daarmee ook nog eens op hun eigen aanhangers, die gezellig een dagje aan het winkelen zijn of een concert hebben bezocht. Het is dan ook erg vreemd dat ze met hun actie ook mensen (kunnen) treffen die voor dezelfde ideologen staan als waar de aanslagpleger zelf in geloofd. Hoe noemde we dat vroeger ook al weer…………O, ja collaterale damage.

Zo was het vroeger nog, dat je soldaatje kon spelen met een klappertjespistool, is het tegenwoordig zo dat het woordje “bom” een hoop commotie te weeg brengt en alle hulp en beveiligingseenheden massaal uitrukken. Daardoor zijn groepsevenementen genoodzaakt om kapitalen uit te geven aan beveiligingsmaatregelen en aanslag scenario’s. In deze tijd is het niet meer de vraag ofdat je een aanslag ooit zal meemaken, maar eerder de vraag wanneer? Een gegeven waarvan je merkt, dat mensen steeds met argwaan om zich heen kijken en waarbij vroeger niet verdachte situaties nu ineens verdachte situaties lijken te zijn.

Eigen land

vlag NederlandIn eigen land is natuurlijk ook veel aan de hand. We geven tonnen uit voor een raadgevend referendum om dat vervolgens, als regering zijnde (vertegenwoordigers van het volk) naast zich neer te leggen, omdat de uitslag niet binnen de Nederlandse en Europese strategie en samenwerking past. Ben dan meteen eerlijk en zeg voor het referendum dat je niks met de uitslag gaat doen en dat het beter zou zijn om geen referendum te gaan houden en de kosten liever verdeelt over alle stemgerechtigde, door een eenmalige uitkering te geven van €25,--  Dit kost evenveel en je doet er veel meer mensen plezier mee en je blijft vervolgens ook je geloofwaardigheid als regering behouden. En dan komen de verkiezingen... 15 Maart heeft Nederland verdeelt gestemd en is het politieke landschap versnipperd. Daardoor zit de vorming van een nieuw kabinet muurvast en word er weer aardig aan “achterkamertjes-politiek” gedaan om beweging te krijgen in de formatie. Achterkamertjes politiek wat weer de geloofwaardigheid aantast. En waar het hards word geroepen dat we willen samenwerken, samen leven en open staan voor elkaars visie, sluiten we de PVV uit en willen partijen niet met elkaar samenwerken.

Dit brengt meteen naar het laatste gedeelte van dit blog item. 

Geloofwaardigheid:

Als ik nu mijn geschreven gedachten terug leest op deze druilerige dag, komt er een woord in mijn op.

Geloofwaardigheid!

Alle verschillende kopjes hebben daar toch wel zijn basis liggen. De Brexit mag wel in de toekomst een feit zijn, het lijkt er ook sterk op dat de Engelsen dit feit gaan voelen, terwijl er iets anders was voorgeschoteld. Ook zijn de organiseerde referendum voorstanders van de Brexit ook degene welke na de overwinning het eerste achter de “hoge bomen” gingen staan en een ander de uitvoering van de Brexit laten verzorgen.

 

Ook de geloofwaardigheid van Trump wordt keer op keer aangetast en krijgt hij zijn verkiezingsbeloften (bijna) niet doorgevoerd. Ook gebeuren er dingen, waarvan je je moet afvragen, of dit bij de status van president van Amerika hoort of te verwachten is. Voor mij komt het allemaal erg ongeloofwaardig, niet presidentieel en stuntelig over.

Gedachten en emoties 

Iets wat niet zo erg geld voor Isis. Ik geloof wel dat ze tot van alles in staat zijn. Dat is al diverse malen bewezen. Ook geloof ik wel dat er nog meer aanslagen gaan volgen. Zeker nu bijna het “regie centrum” in Raqqa is vernietigd. Echter zijn ongestuurde eenlingen gevaarlijker dan een aangestuurde groep. Maar als je met geweld dingen wilt afdwingen, moet je je afvragen ofdat de basis visie dan nog geloofwaardig is.

 

Hetzelfde geld hier voor de regering en politici. Na een "nee" van het volk tijdens het Oekraïne referendum blijft het een "ja" in politici land. En na een desastreus verkiezingsverloop en de eerste onderhandelingsronde roept Jesse Klaver dat er voor zijn partij een dikke punt achter de onderhandelingen tot een nieuw kabinet staan. Vervolgens komt er een nieuwe informateur en zit hij nu toch weer aan de onderhandelingstafel. Dus door een nieuwe formateur kunnen de partijen standpunten wat de basis vormde voor het stemgedrag van het volk, wijzigen.

Dus als het weer morgen zonnig is, kunnen de partijstandpunten zo weer wijzigen. Nu snap ik dan eindelijk waarom de politiek net zo veranderlijk is als het weer. Dat is de logica zonder geloofwaardigheid.

En we roepen op tot eenheid en saamhorigheid met ruimte voor andere standpunten en meningen, maar sluiten vervolgens een partij compleet uit de onderhandelingen tot het vormen van een kabinet.

Af en toe zie ik (met genoeg inlevingsvermogen) een hele hoop Pinokkio's op het Binnenhof rondlopen, waarvan de neus steeds harder gaat groeien zo gauw er geluid word geproduceerd. Het een zeggen en het tegenovergestelde doen.

Conclusie

 Mijn beeld en gedachten visie is net ze geloofwaardig als wat er aan informatie tot mij komt ten opzichte van hoe het uiteindelijk in fysieke zin tot uiting word gebracht en hoe ik dat handelen vervolgens weer ervaar of interpreteer.

Iedereen ervaart de geloofwaardigheid van informatie en daarbij de grens tussen wat wel  en niet geloofwaardig is anders.

Zeker als woorden haaks staan op de handelswijze van de perso(o)n(en).

 

Ik zou weer (maar) willen zeggen; Tot de volgende ronde.

 
 
Wil je niks missen van dit artikel of ons gehele blog dan kunt u zich hieronder abonneren op onze nieuwsfeed. Vele anderen gingen u al voor.

  

Nog meer blog items lezen?

Hier vind u onze blog inhoudsopgave.

Of

Abboneer u nu op onze blogfeed

Rss feedRSS 2.0     Rss feedAtom 1.0

 

 

Uw Datum en Tijd

Volg ons via

images twitter     Facebook      YouTube icon 

 

 Instagram    YouTube icon        YouTube icon

                   Drone           Asso

                                 Weggedrag

 

Abonneer via RSS